- - - לא מוגה! - - -
בזכר ויסתר משה פניו,
זכה
ויראו מגשת אליו.
עם ישראל פחדו,
היה להם יראה לגשת אליו.
וזה בזכות ויסתר
משה פניו,
בסנה.
מה זה העניין של ויסתר פניו?
למה הוא הסתיר פניו?
מפני שחשש משה שעדיין אינו ראוי לגילוי שכינה,
וחשש שמא לא הכשיר עצמו כראוי להשגות גבוהות כאלה,
ועל ידי זה אפשר להיות בבחינת הציץ ונפגע.
אם אתה עדיין לא מוכן
להקבנת פני שכינה,
אתה עלול להיפגע.
ועל פי הסוד מגלים לנו חכמי הסוד,
שבאמת
זה היה התיקון של משה רבנו.
משה רבנו היה גלגול של הבל.
כתוב שהבל נרצח על ידי קין.
ואיך זה יכול להיות שקין הורג את הבל?
בשביל להרוג את הבל הוא צריך לעשות איזו עבירה.
מה?
אם הוא חף מפשע ואין לו שום עבירה, על מה ולמה?
ייפגע.
קודשא בריך הוא לא עובד דינא בלא דינא.
איך יכול להיות שהוא רצח אותו? על מה רצח אותו?
אומרים חכמי הסוד, הבל הציץ בשכינה.
וכיוון שהוא הציץ בשכינה, הוא התחייב מאיתה.
הוא לא היה ראוי עדיין, לא היה מוכשר.
והוא התגלגל במשה רבנו.
ומשה רבנו, הנה, הייתה לו הזדמנות עכשיו עוד פעם
להציץ בשכינה.
ואז הוא ירא.
פחד, אני עוד לא שלם, לא ראוי.
אינו ראוי לגילוי שכינה. לכן חשש שלא הכשיר את עצמו כראוי להשגות גבוהות, ואז יהיה הציץ ונפגע.
עוד פעם יהיה כמו שהיה עם הבל,
והוא לא יתקן.
הנה כל אחד ואחד כשיזכה למצב כזה שהקדוש ברוך הוא
יישרה עליו רוח הקודש ודאי יחטוף את זה בלי פיקפוק.
עד רבה יחשוב זה מעין סירוב. אוי ואבוי, אם השם רוצה להשרות עליי רוח הקודש ואני מסרב,
אני מסרב לשליחות של המקום.
אבל אדם עליון
מרגיש ורואה אחרת,
מסתכל לפי נפשו הרוחנית,
מבין את הרמיזות של הקדוש ברוך הוא למה רומז,
ועל כן משה רבנו,
לפי מעלת נפשו ורוחו העליונה,
הבין לקבל חלק הרוחני שבמעשה השגחה ומכולם נתעלה.
הוא ידע מה ומתי ואיך ואיפה.
בשכר ויסתר משה פניו,
שהשכיל להבין מה יקר חסדך, אלוהים,
שלא כל הרוצה לקפוץ, קופץ ונוטל,
רק צריך להתייגע הרבה הרבה, להכין עצמו להשגות גבוהות,
בשכר זה זכה ל'ויראו מגשת אליו',
וכי הבריחה שלו
היא-היא הבחינה לזכות על ידה להיות מנהיג של כלל ישראל.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).