סוד הגביע של יוסף ו-13 מידות החסד והרחמים
אומר המגלה עמוקות: בואתחנן אופן קעב': "הנה ידוע שישנם שלוש עשרה מידות רחמים, "השם השם אל רחום וחנון ארך אפיים וכו'". היות ושלוש עשרה מידות אלו הן חסדים גדולים, לכן הן נחשבים לשלוש עשר מידות של חסד".
מוסיף המגלה עמוקות: "חסד גימטריה עב', 72, והנה יוסף הצדיק רצה להמשיך על השבטים את הנהגת שלוש עשרה מידות החסד והרחמים, כדי שיתכפר להם על חטא מכירתו, לכן הניח את הגביע באמתחת בנימין. שכן גביע הם אותיות -יג' עב', לרמוז על שלוש עשרה מידות הרחמים, שהם שלוש עשרה פעמים חסד, עב' זה חסד.
ולכן אמר לאחיו: "האיש אשר נמצא הגביע בידו הוא יהיה לי לעבד, ואתם עלו לשלום אל אביכם"
יוסף רמז להם: הסיבה שבגללה הוא הניח את הגביע כדי להמשיך עליהם שלוש עשרה פעמים חסד, כדי שתוכלו לעלות אל אביכם בשמים לשלום, יתכפר לכם חטא מכירתי, ובבוא זמנכם להיפטר מן העולם - תזכו לעלות לשלום, שלמים בלי עוון אל אביכם שבשמים.
לכן! יצאה בת קול וצווחה: "שלום רב לאוהבי תורתך ואין למו מכשול", אחרי שהוא עושה איתם את השלום ומכפר ומסכים - אז הם יעלו בלא מכשול, ואין שום נקמה, ויגיעו לעולם האמת שלימים".