שואל: שלום כבוד הרב
הרב:שלום
שואל: קודם כל אני מאוד אוהב אותך
הרב: תודה
שואל: ומאוד מעריך את הדבקות שלך והגאונות שלך לא רק בתורה גם בכל דבר אפשרי.
ויש לי שתי שאלות קודם כל שאלה אחת שאני יודע את התשובה ואשתי לעתיד פה בעזרת ה' בקהל ואני רוצה אם תוכל לענות לה תשובה. כי ממך זה יותר קל לקבל.
אהה בקשר להפרדה בחתונה. כביכול אין לה בעיה לעשות הפרדה בריקודים ובישיבה זה קצת בעיתי לעשות הפרדה ומבחינתי אני רוצה הפרדה בכל צורה אפשרית.
הרב: אסור להתחתן שלא בהפרדה, זה יום של קידושין, וצריך שהשכינה תשרה ביניכם היא מסתלקת במקום שיש ערבוב והחפץ חיים אומר שספק אם מברכים את השבע ברכות שמברכים אתכם את החתן והכלה מתחת לחופה, למה,איך אפשר להגיד: 'שהשמחה במעונו' כשבעצם עושים נגד ה'?!
מה הבעיה שיושבים גברים לחוד ונשים לחוד למשך שעתיים שלוש ומכבדים את ה' חוץ מהחתן והכלה? בבית כל הזוגות האלה שלא מוותרים בחתונה לשבת ביחד לפעמים הם בפרוד שעות רבות לפעמים ברצון לפעמים בלי רצון פתאום צדיקים כולם אחדות. דבק. נדבקים. זה אסור. זה איסור גמור וזה חילול ה' וזה החטאת הרבים, וצריך להיזהר מזה,
יש לי קלטת שנקראת חתונה נפרדת, תראו את זה שמה הייתה אשה שאמרה שואלתתי ההורים שלה חולים במחלה מסוכנת שהם צריכים כנראה למות ואמרתי לה שתעשה את החתונה נפרדת, בדיוק היא הייתה לפני החתונה וזה דיברנו, דיסקסנו, לא עשו בדיוק מה שאני אומר. עשו חלקית.
אחד נפטר והשני חי. זה לא פשוט, כדאי לראות את זה
אבל שיהיה ברור מי שזוכה לעשות חתונה בפרט ביום כזה שמוחלים על העוונות או פוקקים אותם תלוי בתשובה של החתן וכלה אז צריך לנצל את זה ולא הפוך להרים יד נגד הקב"ה ולהגיד לו תודה על זה שחיתנת אותנו אבל מצפצפים עליך ולא רוצים לעשות מה שאתה אומר, זה קצת יותר גרוע ממלך סדום.
כן, הדברים אני חושב ברורים. מה שמכבד אותכם צריך לבוא ולקיים את מה שאתם רוצים לא אתם צריכים לכבד את הקהל זה השמחה שלכם באים אליכם, אם באים אליכם צריכים לכבד אותכם.
אם אתה יש לך בית והוא עם שטיחים מאוד מיוחדים והכל ואתה תבקש מהאורחים אם אפשר להסיר את הנעלים, חוץ מכבודכם. מחוץ לבית ולהכנס כי הכל מלא שטיחים, הם אמורים לכבד. הם לא אמורים להכנס עם נעלים עם בוץ לתוך השטיחים, איזה מם אורח זה, אתה מזמין אותם ומבקש נא לבוא בלבוש צנוע ובהפרדה. למה שלא יכבדו? מה הם רוצים להשליט את דעתם בחופה שלך בחתונה שלך? איזה מין אורחים אלה?
שואל: את האמת הרב גם המשפחה שלה וגם המשפחה שלי לא כאלה שמחים עם זה אבל זה לא מעניין אותי אני עושה את זה לכבוד ה' יתברך
הרב: אי אם הייתי צריך לעמוד בזה היום כמו שאני מכיר את עצמי, לא מזמין אף אחד. מזמין את המינימום, עושה את החתונה וחפשו אותי בסיבוב תעשו תמונות עם עצמכם בבית ותאכלו בבית על שולחן מרובע, מה מה הסיפור כאילו מה קרה? או שאתם באתם להתחתן או באתם להאכיל ולשמח את האחרים לא הבנתי מה זה חתונה? חתונה זה שאתה מתחתן עם הכלה. אתם לא מתחתנים עם הקהל. הקהל ילכו אחרי 3 שעות והעבירות יישארו שלכם אז מה החכמה?
שואל: והשאלה שנייה זה יותר בקשה, אם הרבה יוכל לבוא לחתונה..
הרב: חתונה כזאת?
שואל: מופרדת
הרב: מה זה מופרדת?
שואל: החתונה תהיה בהפרדה מלאה בעזרת ה'
הרב: אבל לי יש תנאים יותר חמורים מזה.
שואל: מה התנאים?
הרב: אתה תצטרך לקחת רק קייטרינג שאנחנו עושים.
שואל: אני ייקח.
הרב: יפה, ואתה תצטרך להזמין רק זמר שאני מסכים.
שואל: אז לא אזמין זמר, אם יש לי זמר שאתה רוצה אז אני..
הרב: יש לי זמר מעולה מה פרוש
שואל: לא הבנתי סליחה לא שמעתי
הרב: יש זמר מעולה מי ששר אצלינו תמיד זמרים אפילו לא אחד. אבל לא זמרים פסולים אתה מבין. חתונה צריכה להיות בכשרות, הזמר זמרים שירים צריכים להיות על פי תורה. לא אנשים אתה מבין, פסולים שמחטאים את הרבים שיבואו לשמח כאילו לא כאלה שעושים פוזות כאילו אתה מבין וכו עשנים וכל מיני ריקושטים וחריט. אנשים ששרים לשם שמים שמשמחים באמת, מקפיצים אותך כמעט עד התקרה.
אווו תנאים קצת קשים אני יודע אבל אם תעמוד בהם אני ישמח אם אין לי הרצאה. בשביל שתהיה כזאת חתונה אני מוכן. תשקלו את זה אני...
שואל: עם מי אני יכול לדבר אחרי זה
הרב: אם מי לא, כל אלא פה מחכים שתצלצלו
שואל: אמן שה' יזכה אותי שתהיה בחתונה שלי
הרב:יהי רצון
שואל: תודה כבוד הרב
הרב: ונקרין את הסרט.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).