שואל: ערב טוב כבוד הרב
הרב: ערב טוב
שואל: ברוכים הבאים לרמלה
הרב: תהיה בריא
שואל: קודם כל אנחנו שמחים לראות אותך אבל יש שאלה קטנה בישראל יש הרבה הרבה כשרויות ולפעמים גם ילדים לא באים לבית . הוא אוכל סתם דוגמא כשרות אחרת אנחנו אוכלים כשרות כזה או כזה למה בישראל דווקא יש הרבה כשרויות ובחוץ לארץ יש כשרות אחת.
הרב: שאלה טובה
ברבה כשרויות זה הרבה כסף וכל אחד רוצה להרוויח כסף אז לכן עושים הרבה כשרויות בעצם הכשרויות הם לא כשרות כל כך למה, כי אם רוצים להספיק לעשות כסף אי אפשר להקפיד על הכשרויות. כל דבר שהוא תעשייתי אי אפשר להקפיד על לכשרות כי בתעשייה צריך לעבוד מהר, להספיק הרבה, להרוויח המון.
לכן יש בעיות. עמדנו על זה בשלוש שנים האחרונות הוצאנו שלושה דיסקים בנושא כשרות ובהם אנחנו חופשים את כל הבעיות שיש בכשרות לא כולם, אבל את רוב הבעיות שיש בכשרות ושאין לסמוך עליהם, עכשיו יש כאלה שבאים אליך הביתה והם לא אוכלים למה, כי הוא מקפיד על כשרות יותר חמורה לדעתו ואתה אולי קונה משהו רגיל. אז הוא אומר לא, אני לא אוכל דבר כזה, לצערנו הרב הכשרויות גם הטובות, בהרבה דברים הם לא שונות בכלל מהכשרויות הפשוטות ביותר שגם הם על הפנים. ואחד הדברים לדוגמא שאתה תראה על הרבה שקיות ועל הרבה מוצרים שלוש או ארבע חותמות של כשרויות, בד''ץ כזה ועוד בד''ץ כשה, ספרדים אשכנזים והכול למה, כדי שהקהל שלהם יקנה את המוצר. אם זה כשר אז למה צריך את כולם? כי כולם רוצים להרוויח. אומר אתה רוצה את הקהל שלי? תשים גם חותמות שלי, לא תשים חותמת שלי הוא יקנה רק את מה שיש חותמת שלי, אז מה עושים אנשים, רוצים להרוויח אותך ואותו ואותו ואותו שמים את כל החותמות, משלמים לכולם וככה זה עובד.
אבל מ, אתה חושב שכל אחד מהמשגיחים מהכשרויות זה המשגיח זאת אומרת בכל עסק יהיה ארבעה משגיחים, מה פתאום. יש משגיח של הרבנות והם סומכים עליו ונותנים את החותמת. החותמת זה רק לקדם לך את האפשרויות למכור וככה הם אומרים בהקלטות ברור. אז זאת אומרת זה חארטה ברטה. היום זה כבר לא צריך את זה בכלל. היום אומרים לבעל העסק אתה נאמן כשרות. מה? אין אדם יותר אמין ממך, אנחנו מאמינים לך. רק שלם עבור התעוה ואתה נאמן כשרות, נותנים לחתול לשמור על החלב, אתה שומע? עכשיו כנס גם אתה פה ברמלה, כנס לחנויות עסקים שיש בהם לכאורה תעודת כשרות, חפש את המשגיח. ספר לי מתי מצאת אותו.
אז זאת אומרת אם הוא בא פעם ביום לעשר דקות זה מצב טוב כי הוא צריך להספיק בשבע מקומות כי הוא צריך להתפרנס. אז הוא בשבע מקומות יש לו את הכשרות, מדלג ממקום למקום, בעסק הזה ללוקח פיתה עם פלאפל בעסק הזה לוקח פה אוכל שותה הולך שלום ביי.
עשו על זה כבר סדרות בטמבלויזיה וצילמו במצלמה נסתרת וראיינו את בעלי העסקים והכול. ולכן מקו כשרותיות בלי כשרות בכלל יש עכשיו כשרויות בלי כשרות.
ועולם מתנהל על הכיפאק ואין שום בעיה וכו. רק התמימים ממשיכים לקנות כי הם מאמינים לניירות על הקיר או ניירות שווא. גם לפעמים הם לא תקפים בכלל. אבל מה לעשות אנשים רוצים לאכול הבטן מקרקרת אז הם אוכלים ואוכלים אותה.
שואל:תודה רבה כבוד הרב
הרב: תהיה בריא.
כבוד הרב שלום וברכה! ישמרכם הבורא ברוך הוא לעולם ועד! (אמן) רציתי לומר: 'תודה אין סופית!' לכבוד הרב על שיעורי הביטחון. בעבר שיתפתי את כבוד הרב שבעקבות האירועים חלשה דעתי היות ומעבר לכביש בשכונה שלנו זה הכפר של הערבים צור בהאר שמשם יצאו הרבה פיגועים ורוצחים ורוצחות ימח שמם וזכרם! וגם היום בבוקר שביצעו את הפיגוע ביציאה מהעיר יצאו מהכפר שמולנו והתחנה בה קרה הפיגוע זו התחנה הקבועה שבה יעקב לוקח אוטובוס לבני ברק השם ישמור אותו (אמן). אני מודה לכבוד הרב כי אני משתדלת לשנן כל יום לעצמי ביטחון בהשי"ת. לכאורה היו יכולים לבצע את הפיגוע הרצחני כאן מעבר לכביש בשכונה אבל לא כך נגזר בשמים! ו-2 הרוצחים האלה עברו את השכונה שלנו והגיעו עד ליציאה מהעיר כדי לבצע את זממם. וזה מדהים לראות! להבין ולחיות אמונה וביטחון - כי כך נכון יותר לחיות בריא יותר רגוע יותר וכרצון שמים. תודה רבה לכבוד הרב השם ישמרכם מכל רע (אמן).
"לִישׁוּעָתְךָ קִוִּיתִי ה'" שלום כבוד הרב! חייבת לעדכן אותך שברוך השם - הברכה שלך התגשמה...! לפני כמה שנים נגשתי אליך בכניסה לבית הכנסת ב: 'שופר' וביקשתי ברכה לאחר שקיבלנו 'צו הריסה' לבית שלנו... בירכת אותנו ל: 'ברכה והצלחה!' הייתי עם אמונה: שאכן זה מה שיהיה! והכל יסתדר לטובה ולברכה... לקחנו עו"ד רק כדי לעשות 'השתדלות' וברוך השם ממש מעל הטבע! זכינו במשפט בלי קנסות ובלי צו הריסה אפילו העו"ד שלקחנו היה בהלם מכל הישועות שקרו לנו במהלך המשפט. אחרי שברכת אותנו הבטחתי: 'שאני אתרום בעזרת השי"ת לארגון 'שופר' - עבור 'מסיבת ראש חודש' 500 ₪'.
רבנו היקר! אין מילים איזו הרצאה מושלמת (בני ברק 'מעלת הבטחון' חלק ד' 29.11.2023) כמה ביטחון בהשי"ת אתה נוסך בנו ומאמין שגם בכל השומעים! זכות אמיתית וחסד לשמוע את כבוד הרב. תודה רבה להשי"ת ששולח לנו את כבוד הרב שליט"א שמעניק לנו את המתנה המופלאה ששמה ביטחון.
כבוד הרב! ההרצאה של אתמול ('מעלת הבטחון' חלק ג' בני ברק 27-11-2023) והשיעור בוקר היום ('חילול השם אחד דוחה מאה תפילות' חלק ב'), זה עוד לבנה בחומת הביטחון שכבוד הרב מלמד אותנו✨️ תודה כבוד הרב 🙏
כבוד הרב! פעם שניה שאני שומע את ההרצאה - זה פשוט מילוי; נפש, רוח ונשמה - בצורה הכי טובה שיכולה להיות! תודה רבה.
כבוד הרב - ישר כח על הדרשה! (מעלת הבטחון חלק ג 27/11/23) ממש יפה מרגישים את הביטחון של כבוד הרב בהשי"ת ואיך שמלמד יפה את כולנו מי שלא שומע את הרב - ממש רחמים עליו מכל הלב! כי מי שבוטח בהשי"ת ומאמין בישועת השי"ת - אין לו שום פחד וחשש משום אדם!
רבנו הקדוש והטוב! ברוך ה' לפני כמה ימים עשיתי 'נציב יום' ל-שירי ביבס - שתחזור הביתה לשלום מהשבי עם הילדים שלה! (מהרה אמן) 2 ילדים ג'ינג'ים מתוקים אחד בן שנה כפיר והשני אריאל, הפנים שלה פשוט לא עזבו אותי, ביום של החטיפה חשבתי עליה בלי הפסקה והדבר היחיד שיכולתי לעשות למענה זה הנציב יום ברוך ה' היום הודיעו: 'שמשחררים 2 אמהות!' התכנון היה רק ילדים!! ואמרתי לעצמי: 'וואוו ששירי לא תפרד מילדיה. והם יחזרו' ובקשתי מה': 'בבקשה! שגם שירי תחזור - עשיתי 'נציב יום'! וממש עכשיו אמרו: 'שבסוף יצטרפו 2 אמהות!' בבקשה ששירי וילדיה אני ממש רוצה הלב שלי נקרע!' רבנו! אם שירי תחזור - אני אהיה מאושרת כל כך!! ואם באמת זו שירי שהחליטו לצרף 2 אמהות - זה רק בזכות ה: 'נציב יום'! אז אני מתפללת שזה שירי ואז אפרסם את הנס של הנציב יום - מקווה לבשורות הטובות. ושמתי לב שהחטופים הראשונים שחזרו היה בפרשה של רחל אמנו ע"ה וגם על זה זכיתי ועשיתי 'נציב יום' שהשי"ת ישמע לתפילות שלך ושל רחל אמנו - אמן! וב"ה קיבלתי סימן שהשי"ת הקשיב ומקשיב; הצירוף בפרשה של רחל אמנו, והחטופים חוזרים: "כֹּה אָמַר ה' מִנְעִי קוֹלֵךְ מִבֶּכִי וְעֵינַיִךְ מִדִּמְעָה כִּי יֵשׁ שָׂכָר לִפְעֻלָּתֵךְ נְאֻם ה' וְשָׁבוּ מֵאֶרֶץ אוֹיֵב" (ירמיה לא, טו) זה סימן ברור שהשי"ת מקשיב לקולכם ממש ככה!!! ויהי רצון: שזכותה של רחל אמנו ע"ה וזכותך תגן על כל עם ישראל - אמן!
בשבח והודיה להשי"ת שלום וברכה כבוד הרב שליט"א בשעה טובה אנחנו שמחים לבשר לכבודו שברוך ה' הטוב יש מועד להרצאה לרפואת תינוקות של בית רבן 4.12.23 למניינם. אין מקום בברכות לפרסם שאנחנו מגישים את ההרצאה כהכרת הטוב לקב"ה ישתבח ויתעלה שמו. על כל החסדים והטובות שעשה, עושה ויעשה עמנו. והכרת הטוב לרב שליט"א שמלמד אותנו לזכות בחיים בעולם הזה ולעולם הבא. ולכל הקהילה שתומכת בנו ללא הפסק כפי שכבוד הרב מלמד אותנו לפי התורה הקדושה. ולכל מי שעזר ותמך בנו, עם וללא ידיעתנו. יהי רצון: שה' הטוב ישפיע עליכם ועל כל עם ישראל שפע טובה וברכה כל הימים בעולם הזה ולעולם הבא וימלא כל משאלות לבכם לטובה אמן כן יהי רצון. אין-ספור תודות לא יועילו לבטא את רמת התודה שאנו חשים. יה"ר שבעזרת השי"ת שיתן לנו את הכוחות לעמוד במשימתנו לקדש שם שמים ולהמליך את הקב"ה בעולמו. לעשות לקב"ה ישתבח ויתעלה שמו נחת רוח! בעזרת ה' אמן כן יהי רצון.
שלום וברכה לרב היקר! חזרנו ברוך השם יתברך מהדרום - הבן יצא להתרעננות והלכנו לבקר אותו מיום 7/10 בחזית הלחימה ובמשימות מורכבות ביותר בהתקפה. כפי שתארתי לרב היקר שהמסר העיקרי בשיחת הטלפון ממנו היתה: ״הרגשת השגחה עליונה של האל יתברך בזכות הרב היקר!״. היום, בזמן המועט של השיח בינינו הוא תיאר לי מקרים שאינם נתפסים בשכל! כמות האירועים שהוא נקלע עליהם וחווה ניסים גלויים!! לדבריו, עם סיום הלחימה הוא אמר לי שיגיע להודות לרב היקר באופן אישי על כך. בשלב זה, ביקש להעביר את תודתו והערכתו הרבה לרב היקר! אנחנו מצטרפים לבקשה ומודים לאל יתברך ולרב היקר על ניסים שארעו וכן על ניסים בעתיד!!! תודה רבה ושבוע נפלא!!!
כבוד הרב, שיעור בוקר מבהיל! ('שבועת שווא אחת דוחה מאה זכויות' חלק ו 24.11.2023) שמגביר יראת שמים! על ענין השבועות ופגם הלשון וההלכות, וגם מה שהזכיר שם הרב על ענין ההודיה, שהכל שם ממנו וצריך יראת שמים וההשלכות של נגעים וכו' תודה לה' יתברך! שמזכה אותנו לשמוע את השיעורים ולהיזהר גם בהזכרת שמו יתברך לשווא מחכים לשמוע בלי נדר את השיעור של התשובה בענין הזה יהי רצון: שנגיע ליראת שמים אמיתית ולתשובה שלמה בכל העניינים (אמן).
© 2023 כל הזכויות שמורות