מנהיגות - חלק עה - הפתרון לפנטזיות | הרב אמנון יצחק
תאריך פרסום: 31.08.2021, שעה: 07:59
'מנהיגות' עה',
באחת מהדרשות של הרב אלישיב ב'תפארת בחורים' בצעירותו הוא אמר: "הקב"ה ציוה את אדם הראשון מצוה אחת: "וּמֵעֵץ הַדַּעַת טוֹב וָרָע לֹא תֹאכַל מִמֶּנּוּ כִּי בְּיוֹם אֲכָלְךָ מִמֶּנּוּ מוֹת תָּמוּת" (בראשית ב יז) אדם הראשון נכשל ונגזרה עליו מיתה! השאלה: מדוע נענש בחומרה כה רבה? הרי הוא עבר על 'מצות לא תעשה' ולא מצינו בכל התורה כולה חוץ משלוש עבירות; שפיכות דמים עבודה זרה וגילוי עריות עונש מיתה על מצוות לא תעשה שבתורה!
התשובה היא: כי המיתה שנגזרה על אדם הראשון היא לא היתה רק עונש, אלא יש בה גם מסר; היא נועדה ללמד אותנו ואותו: כי לאדם אין גבולות והוא עלול להחריב את העולם! באדם יש פוטנציאל של אכזריות! וזה נובע משאיפות אגואיסטיות וממידות רעות, אילו אדם היה חי אלפי שנים הרי שהפנטַזִיות שלו גם הם היו אלפי שנים! והאכזריות המוזנת מפנטזיות היו מכוונות אלפי שנים קדימה! וזה נורא ואיום!! הנה רואים את הפנטזיות של המטומטמים הרוצחים הגדולים ה'דיפ סטייפ' יש להם תוכניות עשרות שנים זה לא ביום אחד הם קמו בבוקר והחליטו זה תוכניות סדורות עם יועצים עם מומחים עם מעצבי דעת קהל הכל! הכל-הכל מוכן, פנטזיות 'לחסל את העולם!'
הדרך היחידה שניתן לשלוט על האכזריות, היא על ידי קיצור חייו של האדם, שלא יחיה יותר מדי שנים, זה יגביל את השאיפות שלו, וזה הדרך לשלוט על האכזריות שנמצאת בידו, כי האדם כחסר גבולות! בהתחלה הם חיו קרוב לאלף שנים! אחר כך צמצם השם למאה עשרים שנה! למה? כי יש להם מספיק זמן! עשו כל פשע ורשע, 'מה בוער? יש זמן!...' אבל כשהאדם יודע שאין לו זמן קצוב, וגם קצר יחסית, אז הוא צריך להתמקד במה שהוא בא בשבילו, מהפנטזיות לא יצא לו שום דבר!
ועוד מסר יש במוות: שזה נותן מבט נכון על החיים, מציאות המוות מגבילה את האדם, וצריך להתנהל בהתאם לכללים, כי המסגרת מוגבלת, ולקדם תהליכים, מתוך ידיעה: שהזמן העומד לרשותך הוא מוגבל! "וְאִם לֹא עַכְשָׁיו, אֵימָתָי?" המשנה באבות: "עֲקַבְיָא בֶּן מַהֲלַלְאֵל אוֹמֵר: הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלֹשָׁה דְּבָרִים וְאֵין אַתָּה בָּא לִידֵי עֲבֵרָה" זה בתנאי שאתה מסתכל! לא 'קורא' המסתכל, מתבונן בפנימיות הדברים; "דַּע מֵאַיִן בָּאתָ, וּלְאָן אַתָּה הוֹלֵךְ, וְלִפְנֵי מִי אַתָּה עָתִיד לִתֵּן דִּין וְחֶשְׁבּוֹן. מֵאַיִן בָּאתָ? מִטִּפָּה סְרוּחָה!" מה מוצאיו של האדם? איי.... "וּלְאָן אַתָּה הוֹלֵךְ? אל מְקוֹם עָפָר רִמָּה וְתוֹלֵעָה" מהגי'פה לגי'פה, "וְלִפְנֵי מִי אַתָּה עָתִיד לִתֵּן דִּין וְחֶשְׁבּוֹן? לִפְנֵי מֶלֶךְ מַלְכֵי הַמְּלָכִים, הקב"ה!" והוא ישאל דבר דבר! דבר-דבר!!
אז מה כתוב במשנה? מה שאנחנו אומרים ב'ימים נוראים': "אָדָם יְסוֹדוֹ מֵעָפָר, וְסוֹפוֹ לֶעָפָר בְּנַפְשׁוֹ יָבִיא לַחְמוֹ מָשׁוּל כְּחֶרֶס הַנִּשְׁבָּר כְּחָצִיר יָבֵשׁ וּכְצִיץ נוֹבֵל כְּצֵל עוֹבֵר וּכְעָנָן כָּלָה וּכְרוּחַ נוֹשָׁבֶת וּכְאָבָק פּוֹרֵחַ וְכַחֲלום יָעוּף" בקיצור; אתה כלום גורנישט מיט גורנישט באת מכלום ואתה הולך לכלום. מקום ששוכבים המתים יש שני שמות (יש יותר...) "בית החיים" ו"בית הקברות" יש גם בית העלמין, בית החיים ובית הקברות? זה שני שמות הפוכים! אלא כל אחד מהשמות מלמד על חבירו: בית הקברות זה המקום שבו המוות מלמד על החיים: "נו, ראית? לא הספיק זה (חיסול) חיסון שלישי טאח הלך!..."
זאת אומרת כמה הם יקרים וכמה חייבים לנצל אותם לתורה ולעבודת ה' לרוחניות ולנצחיות ולכן זה נקרא בית החיים כמו שכתב רבינו יונה בשערי תשובה: "ואמרו רז"ל במדרש: "וַיַּרְא אֱלֹהִים אֶת כָּל אֲשֶׁר עָשָׂה וְהִנֵּה טוֹב מְאֹד" (בראשית א לא) מה זה טוֹב מְאֹד? אומר המדרש: "זה המוות!" כי גם המוות הוא טוב להכניע את הנפשות, ולהיות חיתת אלוקים על הלבבות, שלא לעשות את העולם הזה עיקר!" ולזכור שאתה לא תשאר פה לנצח!!
הזוהר אומר: 'שאנשים מתהלכים פה בעולם וחושבים 'שיחיו לאלפי דורין!' לא דור, לא שנים לא שלוש, אלפי דורין, תוכניות בגיל 80-90 נדל"ן עסקים, הוא כבר מלחך את האדמה והוא ממשיך עסקים והכל...! זה היה המבט של האבות הקדושים, הם מלאו את כל חייהם עם תכנים וערכים רוחניים ונצחיים!
"יוֹדֵעַ ה' יְמֵי תְמִימִם" (תהלים לז יח) אלו האבות הקדושים ימים תְמִימִם שלימים, ולכן התורה כתבה שתי פרשיות של הפטירה בשמות של חיים; פרשת "חיי שרה" מספרת על ההסתלקות של שרה ואיך קוראים לפרשה? פרשת חיי שרה! פרשת "ויחי" מדברת על ההסתלקות של יעקב אבינו - כי הם חיים לנצח! הם לא חיו פה רק, פה הם הכינו את הנצח! ומחיי העולם הזה הם עברו לחיות בעולם הנצח!! אז הם עברו דרך "בית החיים".
את האמת הזאת מכירים הצדיקים ועובדי ה', אבל לא רק הם, גם כל יהודי בסתר ליבו יודע וחש את האמת הזו! אבל לא תמיד הוא חי אותה, כי יש בלבולי שטף החיים, כל מיני 'סידורים וכל מיני דברים שיצר הרע מעמיס עליו שבלעדיהם הוא 'לא יוכל להסתדר ולגמור את החודש ולעשות...' כל הזמן כל הזמן כל הזמן...! לפני כמה שנים נפטר יהודי כתב בצוואה; שיחקקו על המצבה שלו כך: "הייתי חייל במרינס בזמן מלחמת העולם השניה, הקפדתי כל יום על הנחת תפילין! ושמרתי על אוכל כשר!! וה' השגיח עלי שמר אותי והשאיר אותי בחיים!!!"
במלחמת העולם השניה מתו מליונים והוא נשאר!!! אחרי המלחמה הוא נעשה סוחר גדול והתעשר, והיתה לו משפחה, ולפני שהוא נפטר מה הוא מבקש? שיכתבו רק על הארבע שנים של המלחמה, למה? כי הוא הרגיש: זה הביטוי האמיתי הנצחי של חייו! בתוך מלחמה זה קשה מאוד! אין אספקה, להניח כל יום תפילין? ולאכול רק אוכל כשר כשהם אוכלים קדלי חזיר? זה מסירות נפש! וכשערך את חשבון נפשו לקראת המוות גילה את העוצמה האמיתית הנצחית שלו בזה שהניח תפילין ושמר כשרות במלחמה הנוראה הזו! זה היה השיא, הפסגה של החיים, ולכן רצה שיכתבו דווקא את זה על המצבה.
ועל כך אמרו חז"ל במסכת ברכות, אחת העצות העוצמתיות ביותר נגד יצר הרע: "יזכיר לו יום המיתה" לא כתוב שיזכיר לו את המוות עצמו, אלא את "יום המוות" כי אז אדם עורך חשבון וסיכום של החיים: "בוא, תן לנו סיכום מה עשית בחייך?" לא חייבים לחכות עד שמתים אפשר גם היום לעשות את החשבון! "מה אתה שווה? מה עשית בחייך?" נגיד שאתה הולך היום, ואתה, שואלים אותך: "מה עשית?" מה תגיד?? כשאדם חושב לעצמו: 'אני הולך למות! מה אני משאיר בחיים?' – "מה נשאר ממך? מה השארת?" ואז הוא מגלה את הנקודה הפנימית של החיים: שזה רק תורה ומצוות!
"השארת קנינים? כסף? שטויות! מה זה נוגע אליך? זה לא שלך! זה נשאר לאחרים, אתה לא לוקח את זה למעלה, לא השכלת להעביר את זה למעלה, שמרת ואספת פה!...". "בִּשְׁעַת פְּטִירָתוֹ שֶׁל אָדָם אֵין מְלַוִין לוֹ לְאָדָם לֹא כֶסֶף וְלֹא זָהָב וְלֹא אֲבָנִים טוֹבוֹת וּמַרְגָּלִיּוֹת, אֶלָּא תּוֹרָה וּמַעֲשִׂים טוֹבִים בִּלְבָד!" מי לא יודע את זה? נו, אז למה אנשים לא מתוכננים? למה לא מכינים 'צידה לדרך'? למה לא חוזרים בתשובה צ'יק צא'ק? לא יאומן כי יסופר!
אם היו אומרים לאדם: "יש לך עוד חצי שנה לחיות!" מה היה עושה בזמן שנותר לו? אומר: "אני חייב להיות בפולניה עוד לא הייתי, ואני חייב להיות ברוסיה ואני חייב להיות ב.." - מפגר! יש לך רק חצי שנה! מה אתה עושה? מה עושה בן אדם? השאלה הזו צריכה להדליק את האדם! חצי שנה? זה הרבה זמן! בעידן הזה של החיסולים וזריקות המוות - חצי שנה? זה הרבה זמן! אפשר לעשות כבר סיכומים... השאלה הזו צריכה להדליק את האדם: מהי התכלית של החיים? מה עליך לעשות? אל תחכה שתגמר החצי שנה... תתחיל כבר מעכשיו! מעכשיו, הרי זה יקרה במקודם או במאוחר.
ולא מחייב 'חצי שנה' זה יכול להיות יותר מאוחר או יותר מוקדם! מי יודע? תראו כמה אנשים נפטרים כמו זבובים! נפטרים? זה טוב, מתים! מתים. פשוט 3 אחיות בצפון מתו; אחת קיבלו חיסון 1, אחת 2, ואחת לא - מי הדביק את מי? אבל שלושתם מתו! צי'ק צ'אק ביחד כמו שאומרים, ככה זה הולך להיות רחמנא לצלן! כמויות!! בשביל זה הוא בלחץ – בוטן (נ.ב.) בלחץ גדול! הוא צריך לתלות את ה'אשם' במישהו, אז הוא תולה את זה ב'לא מחוסנים' מה יש ללא מחוסנים? אין להם כלום! איך אתה אומר שהם מפיצים מחלות!? אין להם כלום! אין להם סימפטומים אין להם כלום, במה הם מפיצים מחלות?
הפוך! הנדבקים - זה המחוסנים! והם המדביקים!! והם מייצרים את המוטאציות מהחיסונים עצמם!!! הווריאנטים נוצרים מהחיסונים, לא היה חיסונים? לא היה ווריאנטים! כמו בזריקות של השפעת כל שנה יש ווריאנטים חדשים למה? כאילו החיידקים הוירוסים מתגברים על הזריקה של השנה, ואח"כ אומרים לך: 'עוד שנה צריך לעשות עוד זריקה כנגד...' מה שהם עוד לא יודעים שיתפתח! הם לא יודעים מה יתפתח, אבל כאילו הם עושים לך נגד וריאנט עתידי שאתה לא יודע מיה הוא, ואחרי שהוא יהיה, כאילו יחקרו במעבדה ואז יוציאו בשנה הבאה כנגד זה שהיה בשנה שעברה! אבל כבר יש חדש? אבל העיקר למכור זריקות! לא יאומן כי יסופר!
אז בעידן הזה, ברור שכל אחד צריך להיות יותר רציני, כי ממש מאיימים על בני אדם עם גרדום! אף אחד לא יודע כמה זמן נשאר לו, והם הולכים לעשות את זה 'חובה!' וכבר בכמה מקומות בעולם זה בחובה ובכפיה!! אתמול צלצל אלי יהודי ממרילנד: 'שכופים על הילדים שלו! רוצה 'ברכה'!!' - המצב לא טוב! לא טוב!! בארצות הברית מפעילים את הצבא: 'לעשות זריקות!' גם פה, בדיוק אותו דבר עשיו וישראל עובדים ביחד! שותפים... איך קרואים הערבים לארצות הברית? 'השטן הגדול!' איך קוראים לישראלים הציונים? 'השטן הקטן!' למה? אלה עושים מה שאלה עושים; זה בקטן וזה בגדול!
לא יאומן כי יסופר מה שאדום-עשיו עושה – ישראל, במקום להתנגד - מסכים לו! שמעתם? עשיו אומר לישראל: "עשה כך!" עושה. במקום ש"רַב יַעֲבֹד צָעִיר" (בראשית כה כג) האח הגדול עשיו, במקום שיעבוד את הצעיר את יעקב בדיוק הפוך! וזה למה? "וְהָיָה כַּאֲשֶׁר תָּרִיד וּפָרַקְתָּ עֻלּוֹ מֵעַל צַוָּארֶךָ" (בראשית כז מ) אם ישראל לא שומרים את המצוות כמו שה' ביקש, אז מה שנאמר בברכות 'והוא יעבוד אותנו' מתהפך! והוא פורק את עולו, את העול מאיתנו, מה שאנחנו צריכים לשלוט בו!
בקיצור; 'עולם הפוך ראיתי!' במקום שאנחנו נהיה 'אור לגוים!' הם נהיו האור אל'ק קוראים לזה אילומינטי, האור, נאור, האילומינטי. במקום "כִּי מִצִּיּוֹן תֵּצֵא תוֹרָה וּדְבַר ה' מִירוּשָׁלִָ ם" (ישעיה ב ג) בדיוק הפוך – רחמנא לצלן! אבל זה כשיש 'בוטנים' בראשות הממשלה ופיסטוקים (א.ש.) וכל מיני כאלה אז זהו זה מה שיש... 'ממשלת שינוי' כולם משונים! אין שמה אדם אחד נורמאלי!! כל אחד יש עווית שונה... לא יאומן כי יסופר.
אז לכן כל אחד יראה החיים מסורים עדיין בידינו הבחירה עדיין בידינו החירות עדיין נמצאת וצריך לעשות משהו שלא יקחו את זה מאיתנו ולכן יש את ההפגנה של חמישים אלף של נשים ממש צריכים להיות במסירות נפש בשביל לעורר את העם הזה! אם לא? הכל יהיה אבוד! רק הן עוד יכולות לעזור. הגברים? על הפנים! כל הגברים? על הפנים! כל אחד "תַּחַת גַּפְנוֹ וְתַחַת תְּאֵנָתוֹ" (מלכים-א ה ה) "נו, מה אני ילך להלחם? ..." ככה זה צריך להיות כמו יהודית! כמו שרה שנירר, צריך להיות כמו הצדיקות, כמו יעל (אשת חבר הקיני – שופטים ד) צריך לדעת: איך להלחם! לנשים יש כוח!! יש להן כוח!! בפרט על הילדים לשמור אותם. אם הן לא ישמרו? הכל אבוד!
לשמיעת שיעור זה ושיעורים אחרים בטל' 02-3724787
וכן ניתן לקבלם במייל main@shofar.tv
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).