והבדלתי אתכם מן העמים | הרב אמנון יצחק שליט"א
תאריך פרסום: 05.06.2020, שעה: 18:53
הרב: נציב יום, לעליה רוחנית דניאל בן אורה, מהרה.
קהל: אמן.
הרב: "אַל תַּשְׁלִיכֵנִי, אל תשליכנו מִלְּפָנֶיךָ וְרוּחַ קָדְשְׁךָ אַל תִּקַּח מִמֶּנִּי (תהלים נא, יג), ממנו". אנחנו מתפללים, מתחננים שהקב"ה לא ייקח מאתנו את רוח קודשו, הכוונה את הקדושה שהטביע בנו עם קבלת התורה, אבל השטן מתחכם ליטול מאתנו את הקדושה בדרך עקיפין מגרה בנו את התאווה, בנות ישראל רחמנא ליצלן מתהלכות ברחובות בשווקים בפריצות נוראה, וזה מעשה שטן שבכל מקום שמסתכל האדם, רואה לפניו ערווה, בגלל זה השכינה מסתלקת חלילה מישראל, כמו שאמרו חכמים בסנהדרין קו' על הפסוק (במדבר כה, ב) "וַתִּקְרֶאןָ לָעָם לְזִבְחֵי אֱלֹהֵיהֶן, ערומות פגעו בהם" והכתוב צווח ואומר (דברים כג, טו): "וְהָיָה מַחֲנֶיךָ קָדוֹשׁ וְלֹא יִרְאֶה בְךָ עֶרְוַת דָּבָר וְשָׁב מֵאַחֲרֶיךָ", הרי שתלה הכתוב קדושת עמנו בעניין הזה. ודבר זה, לפנים היה השטן חייב לעמול כמה שנים, עד שעלה בידו לטמא חס ושלום, אבל בימנו אלה עושה זאת בזמן קצר, כל מי שיוצא לרחוב נכשל. ואפילו שאנחנו לא במדרגות הגבוהות ביותר והמחשבות לא הכי זכות וטהורות, אבל חייב אדם להיות זהיר לא להביא את עצמו לידי הרהורים. הרי הגמרא בנידה יג' אומרת: "המביא עצמו לידי הרהורים אין מכניסין אותו במחיצתו של הקב"ה". לכן מחויב כל אדם לתקן גם בביתו, שלא יתהלכו בני הבית בזרועות מגולים והלבושים יהיו כדין, שלא יביא עצמו לידי הרהור, אם אשתו לא מכוסה כראוי הוא לא יכול לקדש ולומר ברכות לפניה, ואפילו אם ילעגו עליו לא יחוש על זה, כמו שאמרו חכמים זיכרונם לברכה, בעדויות פרק ה: "מוטב לו לאדם להיקרא שוטה כל ימיו ואל יהיה רשע אחת לפני המקום", דהיינו בעדויות פרק ה' משנה ו': "מוטב לו לאדם להיקרא שוטה כל ימיו ואל יהיה רשע שעה אחת לפני המקום". ובזכות זה השם ייתן לו בנים תלמידי חכמים גדולים. אז אם יקראו לך כל החיים טמבל, שוטה, אהבל, כל השמות היפים האלה, שמשבחים אותך, אתה צריך לשמוח בהם. אבל שלא תהיה מתוך מאה שנה, פעם אחת רשע מלפני הקב"ה, עדיף, עסקה משתלמת.
"מפני חטאנו גלינו מארצנו", סופר חילוני פרסם מאמר: 'שאפשר להיות יהודי טוב גם בלי שמירת תורה ומצוות',
תמה על זה החפץ חיים: "איך מסוגל אדם יהודי עם הגיון, לכתוב דברים כאלה שאין להם שום אחיזה?!".
הוא לא מבין, יהודי טוב גם בלי שמירת תורה ומצוות, זה מערער את ההיגיון של הבן אדם. החפץ חיים גם דאג מאד כששמע שהתחילו להקים גם מושבות בארץ הקודש על יסודות חילוניים לחלוטין, והוא תמה: "איך תשרה שכינה במעשי ידיהם של אלו?!", באמת אין שכינה. מאז שקמה המדינה רק מלחמות כל הזמן, רק על החרב חיים פה, כל הזמן מאוימים על עצם הקיום, אין שכינה, מתקיימים על החרב כל הזמן.
מיד הוא פרסם החפץ חיים מאמר: "אין אומתנו אומה ללא התורה!", קיום האומה לא תלוי במדינה ולא בשפה, אלא רק בשמירת מצוות התורה זה האומה היהודית, הישראלית. אבותינו, ישבו בארץ הקודש, אבל השם גרש אותם בגלל עבירות שהיו בידם, כמו שאמר הנביא יחזקאל לט, כג: "וְיָדְעוּ הַגּוֹיִם כִּי בַעֲוֹלנָם גָּלוּ בֵית יִשְׂרָאֵל עַל אֲשֶׁר מָעֲלוּ בִי וָאַסְתִּר פָּנַי מֵהֶם וָאֶתְּנֵם בְּיַד צָרֵיהֶם וַיִּפְּלוּ בַחֶרֶב כֻּלָּם" וטעות מרה היא לחשוב, כי התורה והמצוות אינן קשורות בארץ ישראל, טעות אלא ארץ ישראל נתנה לנו דווקא כדי שנשמור בה ביתר שאת את מצוות התורה. כמו שכתוב בתהילים קה, מה: "וַיִּתֵּן לָהֶם אַרְצוֹת גּוֹיִם ... בַּעֲבוּר יִשְׁמְרוּ חֻקָּיו וְתוֹרֹתָיו יִנְצֹרוּ" זאת אומרת וְתוֹרֹתָיו יִנְצֹרוּ, חוקותיו ותורותיו. 'ארץ ישראל היא פלטין של מלך', ויש להתנהג בה כיאות למקום מקודש ונישא זה. 'המבדיל בין קודש לחול ובין אור לחושך ובין ישראל לעמים'.
בימי ממשלת הצאר הרוסי, כל הספרים שהופיעו, היו חייבים לעבור צנזורה, אתם מבינים מאיפה הגיע לפה הצנזור הצבאי והצנזור הזה, והצנזור, והצנזורה פה בארץ, מהצר הרוסי.
בימי ממשלת הצאר הרוסי כל הספרים שהופיעו חייבים היו לעבור צנזורה, ועל הספרים היהודיים היה ממונה מטעם הממשלה, צנזור יהודי. כמו שביבי (ביבי נתניהו), פאפי פינצר לקח את הפודל דורעי (אריה דרעי) עם הפודלים הקטנים, שני חברי כנסת ש"סניקים שהם יעשו את הגזרה של הצאר הרוסי, להוריד את הקצבאות לחרדים, מי שלא יעשה חיסון, לא יקבל את הקצבה, 50% בשלב הראשון איי איי איי איך שזה עובד, העתקה מאומות העולם.
ובשעה שהדפיס החפץ חיים את ספרו הראשון, הנקרא 'חפץ חיים', גם הוא נאלץ לקבל הסכמה של הצנזור היהודי שהיה אז בשם יהושע שטיינברג, ואגב כך התגלגלה ביניהם שיחה, ותוך כדי השיחה החליט החפץ חיים: "הגויים להבדיל!"
'וואו!' הצנזור שמע 'הגויים להבדיל', התרתח ואמר בקפידה: "אסור לך לומר כך, אין כל הבדל בין יהודי (לגוי, הוא לא אמר לגוי), ללא יהודי'! לא 'גוי' - חס ושלום! 'גוי' - זה מילה גסה! 'אין שום הבדל בין יהודי ללא יהודי, כולם בני אדם, שווים הם'. מה שהיום דורשים ברבים 'שוויון' שוויון, בהמות גם שוות לאדם, הכל, כולם, כולם נבראו בצלם אלוקים, גם החתולים בצלם אלוקים כולם,
אמר לו החפץ חיים: "חס לי להבדיל, אני מבדיל בין יהודי לגוי, חס לי להבדיל, אלא מה אעשה שהקב"ה בכבודו ובעצמו הוא הבדיל בנינו מן הגויים, שהרי אמר לנו במפורש בספר ויקרא כ, כד: "הִבְדַּלְתִּי אֶתְכֶם מִן הָעַמִּים" אז מה אני אעשה? אחרי שיש לי פסוק מפורש! אז אני לא יכול להגיד, בלי להגיד הגויים להבדיל, כי השם צווה להבדיל, הִבְדַּלְתִּי אֶתְכֶם מִן הָעַמִּים, אז אני חייב להגיד להבדיל, כי השם רוצה שיהיה הבדל, והוא עשה את ההבדל, "וִהְיִיתֶם לִי סְגֻלָּה מִכָּל הָעַמִּים" (שמות יט, ה)".
אבל פה? כולם 'שווים', יש שווים יותר ויש שווים פחות... זה השווים שיש פה, זה השוויון, כן.
עכשיו יצאה קבוצה חדשה שנקראת, 'ישראל שתיים נקודה אפס'. זאת אומרת עושים שדרוג, ישראל של עכשיו עם ביבי לא חביבי זה ישראל אחד, זה הרמה הנמוכה. עכשיו יוצא ישראל שתיים נקודה אפס שיהיה שדרוג, כמו שמשדרגים יש ווינדווס 98 אחר כך יש ווינדוס 2000, משדרגים כל פעם, עכשיו משדרגים את ישראל, והעם האמיתי מתחיל לצאת החוצה ולהגיד את דברו, ולהגיד מי אלה ישראל האחת שבעצם שיעבדו אותנו עד עכשיו, ורוצים עוד ועוד ועוד, אז עכשיו ישראל 2.0 יש עכשיו שדרוג, כדאי לכם להשתדרג, כמו שאומרים לכם באפליקציות להשתדרג כל הזמן, עכשיו משדרגים את ישראל, עם ישראל משתדרג ועולה דרגה מעל המנהיגים, בשביל שהם לא ירדו בנו ואנחנו נטפל בכל החוקים הדרקוניים, ועל כל ההנחתות והתקנות וכל מה שעושים כדי לשעבד אותנו שנהיה הנתינים שלהם, אם כולם שווים לפי הנצרות שאתם מנהלים פה אז איך אתם רוצים להיות מעלינו, אז אם אתם מעלינו אז אנחנו מעליכם, ישראל 2.0.
שבת שלום.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).