- - - לא מוגה! - - -
הצלח הקדוש
מביא את החידוש הבא, כדאי לשמוע אותו,
ממש חזק,
והוא לכבוד
חג הפסח,
תש״פ, שיבוא עלינו לטובה ולברכה,
בבריאות ורפואה שלמה לכל חולי עמו ישראל, ולגאולה הקרובה
שלה אנחנו מצפים.
אמן.
כתוב בהגדה, בשם בעל ההגדה,
הרבן גמליאל אומר,
או היה אומר, כל שלא אמר שלושה דברים הללו בפסח,
לא יצא ידי חובתו, ואלו הן פסח, מצה ומאור.
נשאלת השאלה,
לכאורה, רבן גמליאל היה צריך להגיד
כך,
מה זה לא יצא ידי חובתו?
הוא לא יצא.
מה זה הידי חובתו?
מה הדגש בידי חובתו?
אז התירוץ הוא כזה, פסח,
למה?
משום שהקדוש ברוך הוא פסח על בתי אבותינו
שהיו במצרים והרג את בכורות המצרים.
ואפילו שהיו מצרים מתוחכמים שניסו לתת
לבכורים שלהם לישון
יחד עם בכורי היהודים
ידם משחית לבוא לנגוף את אותם בכורות של המצרים
ואת בכורותינו,
בכורות היהודים, הציל.
וזה אנחנו גם מזכירים באגדה.
אז זה הפסח.
אז למה? משום שקדוש ברוך הוא פסח.
מצה על שומה?
על שלא הספיק בצקם של אבותינו להחמיץ מרור על שומה?
על שמררו המצרים את חיי אבותינו במצרים.
והרי יותר נכון היה לכתוב את הסדר הבא.
מרור,
כי מררו קודם,
לאחר מכן פסח,
כי אכלו קרבן פסח, שפסח השם,
ולאחר מכן מה? את המצה.
אז למה התהפכו היוצרות? המרור נהפך להיות אחרון,
והפסח נהיה הראשון, והמצה נהייתה באמצע.
זה לא הסדר הנכון.
ונראה לומר,
כי סיבת הגאולה תלויה אך ורק במרור.
למה? כי המרור על שמו נקרא המרור,
כפי שאנחנו עוברים בימינו. אי אפשר להתפלל במניין,
אי אפשר לקיים מצוות.
אפילו להלוויות ובריתות ושמחות יש קריטריונים כבר של משרד הבריאות.
ואם חס ושלום, חס וחלילה, בן אדם יעשה הפוך מכך,
אז מיד אומרים לו המשטרה, אתה עובר על חוקי משרד הבריאות. זה כבר לא נהיה חוקי המדינה, אלא חוקי משרד הבריאות.
ואדם נבהל, מה הוא, מה יעשה עכשיו?
יקבל דוח. אנשים מפחדים.
מסתגרים בבית.
אבא שלי ישב השבת ובכה, הוא אמר פעם ראשונה שבשבת הגדול,
גם כשהוא חולה הוא הולך לבית הכנסת, הוא לא מוותר אף פעם.
בחיים הוא לא פספס את התפילה במניין.
הוא אומר, אף על פי שזה, אני לא יכול להתפלל, התחיל לבכות, הוא אמר, זה שבת הגדול שאני הולך לבית הכנסת?
מה לעשות?
ונשמרתם מאוד לנפשותיכם, בפרט למבוגרים.
אז סיבת
קריאת השם של מרור על שם המרירות שיש.
והמרירות הזאת קיימת בכל דור ודור,
וזה מה שאומרים חז״ל, בכל דור ודור. חייב אדם
להרגיש עצמו כאילו יצא ממצרים. איך תרגיש מצרים אם לא יהיה לך את המרור,
אם לא יהיה לך את המרירות הזו, את ההכנה לקראת היציאה?
וכיוון שהיו צריכים לעבור בפועל 400 שנה,
וריחם הקדוש ברוך עליהם, בפועל
נשתעבדו רק 210 שנה,
וזה נכנס פנימה בקושי השעבוד שהיה,
ולכן נתקצרו להם הימים,
נתקצר להם הזמן ל-210, למרות שיש מנדה אמר שם 400,
תלוי מהיכן
מחשבים זאת,
אבל בכל אופן קושי השעבוד השלים להם את הזמן, למה?
לכך שהם עכשיו,
המרור הסתיים והם יכולים לצאת ממצרים.
אז כיוון שהשתעבדו הרבה בקושי רב, ובזמן קצר, על כן אומרים רבותינו הקדושים,
צריך לכתוב קודם כל את הסדר הבא, פסח,
כמו שאומר רבן גמליאל, מצה ומרור.
למה?
דהיינו שהשעבוד הוא נקרא בסוף.
איזה שעבוד? של מה?
של המרירות שהיה להם.
כי על סמך המרירות הזאת,
שהם נשתעבדו כל כך, הם יכלו לצאת, ולא קודם לכן.
וזה כוונת רבן גמליאל שאמר.
כל שלא אמר ג' דברים הללו,
שמה הם, פסח, מצה ומרור,
על פי הסדר הזה של פסח, מצה ומרור דווקא,
ולא מרור, פסח ומצה,
אז לא יצא ידי חובתו,
מאיפה לא יצא ידי חובתו? ממצרים, מהמיצרים שלו.
למה? כיוון שרק המרור לבד לא משלים את הזמן, אלא בליווי של שני הדברים,
בליווי של פסח ובליווי של מצה,
שהם הדברים הנוספים.
למה?
כי אם אנחנו נשים את המרור לבד,
אז שום דבר. מה עם המצה והפסח שהם העיקר של פסח?
הם יהיו חסרים, והעיקר חסר מן הספר, זה לא שווה.
לכן בא רבן גמל ואומר כל שלו, אמר שלושה דברים הללו שהם פסח, מצה ומרור,
לא יצא ידי חובתו בפסח.
ולכן,
לכך אנחנו מכוונים את העניין של מה? של הדגש הזה של פסח קודם,
לאחר מכן מצה, ולאחר מכן מרור.
פסח כשר ושמח לכל עם ישראל.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).