טוען...
חיזוקים לעלות בעבודת השם - חלק מב - נשבר לי | הרב אמנון יצחק
0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
‏קיצורי מקלדת
Shortcuts Open/Close/ or ?
‏עצור/נגן‏מקש רווח
‏הגבר עוצמת שמע
‏הנמך עוצמת שמע
‏העבר קדימה
‏העבר אחורה
‏הדלק / כבה כתוביותc
‏יציאה ממסך מלא/מסך מלאf
‏הפעל שמע/השתקm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
‏% העבר קדימה0-9
00:00
00:00
00:00
 

חיזוקים לעלות בעבודת השם - חלק מב - נשבר לי | הרב אמנון יצחק

 בית מדרש 'קהילות פז', בני ברק
 תאריך פרסום: 29.11.2019, שעה: 09:46

הורדת MP4 הורדת MP3


נציב יום: לעילוי נשמת שרה בת נעמי, נשמתה עדן, שושנה בת נעמי, אריכות ימים ורפואה שלמה (בלחש) אמן א מ ן!!

מאחת מהדרשות הנפלאות של הגאון רבי משה מרדכי שולזינגר זכר צדיק לברכה, הוא עסק במשברים הפוקדים לעתים של הבחורים, מפאת חשיבותה של הדרשה נביא אותה בשלימותה: "ברוך השם כל נמצאים כאן היום הינם אנשים צעירים, שזה עתה מתחילים את חייהם, ורק כעת מתחילים ללמוד. לפיכך נעמוד על מספר נקודות שכדאי כבר לדעת בתחילת הדרך.

כאשר היו נכנסים בחורים למרן הסטייפלר זכר צדיק לברכה וטענתם בפיהם בסגנון של: "נשבר לי! עוד לא התחלתי ללמוד, אני מקנא בזה או באחר, מה בכלל יצא ממני?"

הוא היה אומר: "דעו כל ההתבטאויות הללו והתירוצים למיניהם נובעים מכך שאינכם יודעים לשם מה אתם לומדים. אדם שלומד לשם כבוד, לשם משרה וכיוצא בזה וכל אחד והדמיונות שלו, אינו יכול להצליח. בכדי להצליח בלימוד התורה, צריך ללמוד תורה רק מסיבה אחת - מכיוון שכאן בעולם הזה, אנו נמצאים בפרוזדור, לבסוף נגיע לטרקלין, ושם אין שום נושא אחר פרט לתורה! שם מדברים רק תורה! ואם מישהו ירצה לדבר שטויות?

או שירצה להתעסק בכל אותם דברים שהשתעשע פה והעביר זמנו, ושימח את עצמו בעולם הזה, עם לשון הרע ורכילות וכעין זה - הוא לא יכול, שם אין את כל זה, שם מדברים רק בתורה, והערך של כל אחד נמדד רק לפי התורה שהוא למד כאן בעולם הזה".

מי שלא למד תורה כמו שצריך, זה כמו שהם ישיבו אותו בסין ושהם יגידו צ'יק צ'וק צ'אק תקתקתקתקתקתק... לך תבין אותם, עכשיו שב שמה לנצח, וכל היום תשמע אותם מצ'נצ'קים, לא תבין מילה! מילה, בגן עדן תהיה בעונש! ויגיע לך. אם אדם זוכר עוד בעודו כאן בעולם הזה, והמגמה שלו בלימוד היא למטרה הזו - ממילא לא משנה לו כלל אם המגיד שיעור מתייחס לקושייה שלו או לא מתייחס, לא אכפת לו אם חייך אליו מגיד השיעור או ראש ישיבה,

לא מעניין אותו מי הקשה את הקושיה הטובה, האם זה הוא או חברו, ללמוד צריך! לא לקבל מחמאות, לא לקבל יחס, לומדים כי צריך ללמוד! כשאתה אוכל - אכפת לך מה הוא אוכל? תאכל להשביע את רעבונך זה הכל, ואם אנשים לא יחייכו לך כשאתה אוכל, אז אתה לא יכול לאכול תפסיק לאכול? מה הקשר? אם אתה יודע למה לומדים כמו שהסברנו, אז לא תרגיש צער על כך שהחבר שאל שאלה טובה, וקיבל כבוד,

שהרי אתה יודע ודאי שהכבוד זה עניין של דמיון, כמו כל ענייני העולם הזה שהכל דמיונות, דמיונות שמשברים את האדם ומשברים אותו, דמיונות שאין בהן נפקא מינה, למה הדמיונות משברים אותו? כי הוא רואה ההוא השיג וההוא השיג וההוא השיג והוא מתייאש, כולם משיגים כולם מתעלים, כולם קנו כולם הלכו כולם נסעו וכולם עשו, והכול דמיונות! אז ממילא אם אתה מבין את כל מה שאמרנו עד עכשיו, אז אתה יכול לפרגן גם לשני, זה לא עולה לך שום דבר, זה לא ממעיט מערכך, זה לא מפסיד אותך.

אתה יכול לשמוח שהחבר שלך שאל קושיה טובה, אתה יכול ליהנות מתירוץ שחבר ענה, שכן אין שום נקפא מינה, מכבדים אותו או לא, לומדים רק בשביל דבר אחד, בשביל - שתוכל לשאת פנים בית דין של מעלה, אחר 120 שנה, ותוכל למצוא את עצמך במקום שמתגדרים בעולם שכולו תורה. ויש לזכור את מה שהזכרנו לכם כמה פעמים ואתם נוטים לשכוח. סוף סוף יבוא יום "ההוא יומא" שיצטרך כל אחד ואחד להיבחן על כל מה שהוא שלמד בעולם הזה, וזה לא מבחן כמו בעולם הזה שאפשר להעתיק.

והגאון מוילנה לימד אותנו שהמבחן בעולם הבא הוא נורא מאוד, כי כשיגיע אדם למעלה

יאמרו לו: "תאמר מה שלמדת!",

ועליו יהיה מוטל לחזור לפניהם על כל מה שלמד בעולם הזה, ויוקצבו לו לצורך זה 180 יום! יל'ה דרישה רצופה 180 יום תתחיל לשחרר מה שלמדת. אתם יכולים לתת דרשה שלוש שעות? עשר שעות? יומיים רצוף אתם יכולים? 180 יום. שם לא מספיק להגיד "דברי התעוררות", שם עוברים דבר דבר, חומש

"תתחיל להגיד: משניות, גמרא, תורת כוהנים",

מי שיעמוד במבחן המפחיד הזה - יתבעו אותו גם על מעשה מרכבה, זה מדרש בעלמא. המניח מקום לאדם להתחמק ולטעון, מדרשים חלוקים בעניין.

החפץ חיים מביא את העניין הזה בביאור הלכה סימן קנ"ה: "כשיבוא אדם בפני בית דין של מעלה

יאמרו לו: "ערוך מקרא שקרית, משנה ששנית, עמוד ואמור",

כאן בקושי אדם יודע להשלים פסוק כאן, שם ארוך מקרא שקריאת, משנה ששנית.

"נמצא איפה שההצלחה היא נחלתם של אלה שיש להם שכל. ומי הוא בעל שכל? זה שלא מסתכל לא לימינו ולא לשמאלו". לא לפניו ולא לאחריו. לא משנה באיזה ישיבה באיזה מקום אדם לומד. מי שהוא שקדן שום דבר אינו נוגע לו. איפה שיש סטנדר שם הוא יושב ולומד. והוא עושה את כל המוטל עליו בשקדנות ובעקשנות, ומקפיד על סדר היום שלו. זה סוד ההצלחה. את הכלל הזה יש ללמוד ולשנן, ולומר לעצמו, כשאתה לומד - אתה גדל, ואתה צומח מלימוד.

אל תביט לשום צד, שכן מה תראה אצל היושב מימינך? קרוב לודאי שלא תמצא אלא גמרא, שארבעת הדפים הראשונים בלויים מרוב שימוש, ושאר הדפים שלמים לגמרי. לפיכך מוטב שלא תסתכל כלל. עשה את המוטל עליך, תמשיך ללמוד דף אחרי דף, מסכת אחר מסכת, עד שתגדל להיות גדול בישראל. אל תשים לב אם מחזיקים ממך או לא מחזיקים, משמעים אותך או לא, שכן שום דבר מכל זה לא נוגע לך באמת. אתה צריך לאכול - משבחים אותך כשאתה אוכל או לא, את מי זה מעניין?

מעריכים שאתה אוכל או לא, מה זה מעניין? "לכו לחמו בלחמי ושתו ביין מסכתי" התורה זה המזון הרוחני שלך, צריך לאכול תורה כל הזמן, מה זה אכפת לך מהסובב?. לא זו בלבד שהלומד למטרת כבוד וכדומה אינו יכול להצליח אלא שה"משך חוכמה" בפרשת ויקרא מלמד אותנו: "שאף מי שלגד עיניו ניצבת המטרה המשובחת לכאורה של השגת שלימות הנפש, אף הוא רחוק מרחב רב מדרך ההצלחה!,

מה הטעם? הלומד בשביל להשיג שלמות הנפש, הרי גם הוא עושה את התורה אמצעי בשביל דבר אחר, ואין מגמתו עצם הלימוד", יש לו מטרה בלימוד, להשיג משהו, אפילו שהוא רוצה שלימות הנפש, אבל לימוד צריך ללמוד בגלל שצריך ללמוד. המטרה האמתית והתכלית הנרצת בלימוד התורה אחת בלבד - לימוד תורה כדי להתקשר לתורה! ברגע שאתה לומד תורה, אתה מדובק בקב"ה, ההתקשרות לתורה זה ההתקשרות לבורא יתברך "כי הם חיינו ואורך ימינו".

כמו שהיה אומר רבי ברוך בער: "התורה אינה החמצן של החיים אלא מהות החיים עצמן" - "כי הם חיינו!" זה החיים הרוחניים שנשארים, זהו כל השאר כל המסביב מתאדה, אין אותו שם, שם: "אשרי מי שבא לכאן ותלמודו בידו", זהו, כל השאר אין, מתאדה, לא קיים, שום ערך, תורה!! למדת? התחברת? קיימת? עשית? פעלת? זהו, זה מה שנדרש האדם. כל מה שאתה מסתכל מסביב וכ"ו, הכול קשקושים בעלמא, לא חולשה ולא כלום, הנה לכולם יש ספרים, קח את הספר תקרא, מבין לא מבין, קשה לא קשה, מחובר!!

יש לפעמים לחם קשה ולפעמים לחם רך, לפעמים לחם טעים לפעמים... לפעמים הרבה מלח לפעמים חסר מלח אבל אוכלים! אתה צריך לאכול, אוכלים!! צריך לאכול זהו. גם מכונית צריכה דלק איזה? אוקטן 94-78 לא חשוב תמלא העיקר שיסע לא חשוב אפילו סולר, סע! סע. ממלאים נוסעים לא ממלאים עומדים. כמו שתיל אתה משקה הוא גודל, משקה הוא גודל, משקה הוא גודל, מפסיק נובל. כל הזמן שאתה לומד - גודל, לומד - גודל, לומד - גודל, מפסיק - דועך.

"רבי חנניא בן עקשיא אומר: "רצה הקב"ה לזכות את ישראל, לפיכך הרבה להם תורה ומצות, שנאמר: "השם חפץ למען צדקו יגדיל תורה ויאדיר".

  •    שיתוף   

הכרת הטוב לרב שליט"א

  • 24.04 11:01

    [ריקוד של אמונה – תודה על החיזוק] כבוד הרב ב"ה הרצאה באילת היתה ממש מרגשת ומיוחדת (כחה של מצוה אחת 23.04.2025 shofar.tv/lectures/1656) רגע השיא לדעתי זה היה כשאֵם הבן החולה שהקימה את ההרצאה - דיברה וביקשה ברכת הרב לרפואת בנה והרב יעץ לה את סגולת השמחה: 'לשיר ולרקוד "עִבְדוּ" 15 דקות כל יום במשך חודש ימים!' ("עִבְדוּ אֶת ה' בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה"! (תהלים ק, ב) כמה תקוה ואמונה העצה הזאת נותנת לאנשים בנסיונות החיים וגם לי באופן אישי וכמה חשוב להפיץ אותה כדי שיזכו כולם לעבוד את ה' יתברך בשמחה (אמן) חזק וברוך👏 (לסגולת השמחה shofar.tv/articles/15096).

  • 24.04 10:39

    [מעשים של גיבורים – תודה על ההשראה] כבוד הרב שלום ובוקר טוב🌸 ב"ה הרצאה יפייפיה (אילת 23.4.25) התחברתי מאד לסיפור של הנטילת ידיים. ויחודה של מצווה בכוונה באופן תמידי. והנעילת נעליים... - מעשים של גיבורים ממש! ישר כח.

  • 24.04 10:38

    [מעיין חי של תורה וחסד] בוקר אור לרב היקר! ישר כח עצום על הרצאה נפלאה ומרגשת מאוד. (אילת 23.4.25) החלק הראשון בו הרב היקר העביר את הדרשה כדרכו בקודש באופן ברור ורהוט מאוד משולב בפרקטיקות ליישום לכל אדם מישראל ששומע. בחלק השני שאלות ובקשות הציבור, מאוד ריגש! - הרב היקר סיפק תשובות ועצות שונות בהתאמה לכל השואלים ומבקשי הברכות שנכחו (גם שלא הגיעו פיזית). יה"ר שכל הברכות הכתובות בתורה יחולו על הרב היקר שמהווה דוגמה אישית באופן בולט לעשיית רצון האל יתברך כרצונו!!! (אמן).

  • 24.04 10:37

    [השגחה פרטית מחט מחט – תודה על ההרצאה שחדרה ללב] תודה רבה על ההרצאה קודם כל! (אילת 23.4.25) ראשית כל כשנשלחה התמונה של סט מחטים בצהריים - לא הבנתי: למה נשלחה תמונה של סט מחטים? אולי מישהו בהפצה שלח בטעות... אבל ברוך השם השגחה פרטית מדוייקת הסט מחטים ב"ה. והבחור עם העגילים. והרעיון לפתוח מסעדת בייגלה בשר. והסיפורים על ההשגחה פרטית - ב"ה חיזקוני מאוד! אז תודה רבה כבוד הרב שליט"א יה"ר שהשם יתברך ישמור לנו אותך עד ביאת גואל צדק וגם לאחר מכן אמכי"ר 🙏.

  • 23.04 10:14

    ["הודו לה' כי טוב" – בענווה ובשמחה] כבוד הרב ב"ה שיעור בוקר מרתק ומחזק הנפש על הענוה ומעלתה (הענווה ומעלתה - חלק ד' 23.04.2025, shofar.tv/videos/17841) להכיר את ערך עצמנו ולא החזיק טובה לעצמנו ושהכל מאיתו יתברך הידיעה שהקב"ה משפיע עלינו טובות וחסדים בכל עת - היא השמחה העצומה שבלב! חזק וברוך👏.

  • 22.04 11:29

    [ברכת הרב והישועה בצהרון: עבודה קבועה, ליד הבית, ובתנאים מופלאים] שלום כבוד הרב, ב"ה אתמול בירכת אותי שאעבוד בצהרונים אחרי העבודה. ולמרות שסוף שנה, מצאו לי לעבוד כמדריכה ויש איתי סייעת לעזר, 60 ש"ח לשעה, שעתיים וחצי, ליד הבית. חשוב לציין: שלמרות שהאחראית קצת קשוחה - היא באה לקראתי, אמרה לי: 'לפנות לצהרונים שיעזרו לי' והם אמרו: 'שאין להם משהו מתאים וגם שאין קביעות, אז אצטרך להסתובב וכל פעם ללכת לגן או בית ספר שיצטרכו ולהחליף את הצוות מתי שצריך...' יצאתי משם ואז האחראית ישבה בחוץ ואמרתי לה: 'שאין מקום' והלכתי לאחר שהתרחקתי ממש, היא קראה לי וביקשה: 'שאקרא למישהי' היא דיברה איתה, ממש ניסתה לעזור. ובדקו ומצאו לי משהו קבוע! ואפילו היה אופציה או בגן או בבית הספר. ב"ה כמו תמיד הרב מברך ויש הצלחה זוכים לישועה🌹! נ.ב. ואני גם לא מאכילה, אלא הסייעת דואגת להביא לילדים לאכול. תודה כבוד הרב.

  • 22.04 11:26

    [ניצחון בזכות האמונה: הצלחה מלאה בתביעה ללא עו"ד בעקבות עצת הרב] שלום לכבוד רבי. שאלתי את הרב: 'האם לתבוע נכות עם עורך דין או לבד?' כי עם עוד היה נראה לי השתדלות יתרה! וב"ה כבודו הורה לי: 'לבד'. ואני רוצה לבשר: 'שהבורא עשה את כל העבודה! התביעה הצליחה מאה אחוז (100%) בזכות השם יתברך בלבד, רואים מעשי ידיו. הכל היה חלק וקל ומוצלח כמו שבחיים לא היה צפוי - אפילו עם עו"ד. תודה להשם יתברך ולכבוד הרב שעשיתי על פיך וברכה מצויה בכל מוצא פיך כבוד הרב. תודה רבה.

  • 20.04 20:36

    [בזכות כבוד הרב: ניצלנו משקוצי הנפש – מוסר מפרשת צו על מאכלות אסורות] כבוד הרב שליט"א, בלימוד של 'חוק לישראל' בחלק של המוסר מדבר על מאכלות אסורות, שיראו ממה ניצלנו ב"ה בזכות כבוד הרב! [חוק לישראל, פרשת צו יום שלישי, מוסר משערי קדושה ח"ב ש"ו] ציטוט: 'מַאֲכָלוֹת אֲסוּרוֹת יָדוּעַ כִּי אֲפִילוּ אֶת הַנֶּפֶשׁ הֵן מְשַׁקְצִין כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב (ויקרא כ'): "וְלֹא תְשַׁקְצוּ אֶת נַפְשׁוֹתֵיכֶם" וְלֹא עוֹד אֶלָא שֶׁהַפּוֹרֵשׁ מֵהֶן נִקְרָא: 'קָדוֹשׁ!' כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב: "וְלֹא תְשַׁקְצוּ אֶת נַפְשׁוֹתֵיכֶם וְגו' וְהִתְקַדְשְׁתֶּם וְגו' כִּי אֲנִי ה' הַמַּעֲלֶה וְגוֹ' וִהְיִיתֶם קְדוֹשִׁים כִּי קָדוֹשׁ אָנִי". וְיָדַעְתָּ כִּי הַקְדוּשָׁה מְבִיאָה לִידֵי רוּחַ הַקֹּדֶשׁ'. (לכתבה: חוק לישראל, סט כיס, 54 כרכים 145 ש"ח shofar.tv/articles/15320. לאשכול כשרות הבשר העוף והמאכלים בימינו shofar.tv/threads/9).

  • 20.04 19:07

    [מגיפה, מסכות וסנקציות – רמזים שנאמרו מפי הרב כבר בשנת תשס"ג] חלק משיעור, לפני 22 שנים! הרב שליט"א בהרצאה בקרית הרצוג בשם "בְּצֶדֶק תִּשְׁפֹּט עֲמִיתֶךָ" (ויקרא יט, טו. shofar.tv/lectures/1057) ומיד אחרי שהרב מספר על תלמידי רבי עקיבא 'שלא חלקו כבוד זה לזה...' ורבי עקיבא הזהיר את החמישה שנותרו: 'שלא יעשו כמעשיהם!... יצאו מיד ומילאו את כל הארץ תורה..." ואז כבוד הרב משלב עם זה את המגיפה 'סרס' שהתפרצה באותה שנה(2003) שידועה גם בשם: 'שקורונה'. ואומר: 'מגיפה עולמית שיכולה להיפרץ ואף מדבר על כמה בודדים שמתו ואלפים הולכים עם מסיכות...!' אכן, אפשר לומר: 'נבואה!' והנמשל ברור... לבסוף הקטע: 'רבי יהונתן אייבשיץ, מה זה שנאת חינם? - אף אחד לא דאג רוחנית אחד לשני! "וְהֶחֱזַקְתָּ בּוֹ" (ויקרא כה, לה) לא רק פיזית, אלא רוחנית!'

  • 20.04 18:03

    [העקידה באור חדש – חידוש מהרצאה שפתר לי קושיות של שנים] מועדים לשמחה רבינו היקר! ב"ה באמת חידוש גדול ומחייב לימדתנו בהרצאה (בני ברק - הקבלת פני רבו "מעלת הזריזות" 18.04.2025 shofar.tv/lectures/1655) ונפתרו לי כמה קושיות שהיו לי בעניין העקידה תמיד שאלתי 1. למה עקידת יצחק נספר ונמדד כניסיון לאברהם ולא גם ליצחק? הרי בכל זאת הוא הנעקד! 2. מה כבר הניסיון לעקוד את הבן אחרי שכבר קפץ לאש ויצא למלחמה בודד נגד מיליונים וכו' הרי כל חייו נתן את כל כולו להשי"ת! 3. "כִּי עַתָּה יָדַעְתִּי כִּי יְרֵא אֱלֹהִים אַתָּה" (בראשית כב, יב) קצת מבייש שרק עכשיו הוכתר כירא שמים?! אחרי כל מה שעבר אברהם בחייו למען הבורא! אבל עכשיו אחרי החידוש הנפלא! שהניסיון היה על אופן ביצוע העקידה שאפילו ביקע לבדו את העצים ובזריזות ב"ה זה פותר את כל השאלות! לעיל, כדלהלן: 1. דווקא אברהם שהיה אז בן 137 ניסיון הזריזות גדול לאין שיעור מיצחק שהיה בן 37. 2. באמת העקדה עצמה היא לא הנקודה אלא הזריזות, מה שלא היה שייך לבדיקה בשאר הניסיונות. ואם נבוא ונקשה: הרי במלחמה נגד 4 המלכים, אברהם הריק את חניכיו בזריזות? אין זה דומה, כיוון ששם ההצלה תלויה בזמן! כי הצבאות הולכים ומתרחקים, מה שאין כן העקידה שהיצר טוען: 'שום דבר לא בוער...' 3. כאן אברהם הוכיח לבורא וגילה על כל מפעל חייו שאכן היה בשמחה! בזכות הזריזות, כמו שהסביר הרב בהרצאה. ישר כוח!!! עד כאן תאוריה נפלאה מאד מאד, מכאן החלק הפרקטי, יה"ר שנזכה לקיים, חג שמח (אמן).

יוצרים קשר עם שופר

 משרדי שופר

 03-6777779

 דואר אלקטרוני

 main@shofar.tv

 מספר פקס

 03-6740578

 שופר קול

 02-372-4787 | שידור חי:  073-337-6900

תגובות, ראיונות ופרסומים אחרונים בתקשורת

קליפים וסרטונים

ניתן להשתמש בחצי המקלדת בכדי לנווט בין כפתורי הרכיב
",e=e.removeChild(e.firstChild)):"string"==typeof o.is?e=l.createElement(a,{is:o.is}):(e=l.createElement(a),"select"===a&&(l=e,o.multiple?l.multiple=!0:o.size&&(l.size=o.size))):e=l.createElementNS(e,a),e[Ni]=t,e[Pi]=o,Pl(e,t,!1,!1),t.stateNode=e,l=Ae(a,o),a){case"iframe":case"object":case"embed":Te("load",e),u=o;break;case"video":case"audio":for(u=0;u<$a.length;u++)Te($a[u],e);u=o;break;case"source":Te("error",e),u=o;break;case"img":case"image":case"link":Te("error",e),Te("load",e),u=o;break;case"form":Te("reset",e),Te("submit",e),u=o;break;case"details":Te("toggle",e),u=o;break;case"input":A(e,o),u=M(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"option":u=B(e,o);break;case"select":e._wrapperState={wasMultiple:!!o.multiple},u=Uo({},o,{value:void 0}),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;case"textarea":V(e,o),u=H(e,o),Te("invalid",e),Ie(n,"onChange");break;default:u=o}Me(a,u);var s=u;for(i in s)if(s.hasOwnProperty(i)){var c=s[i];"style"===i?ze(e,c):"dangerouslySetInnerHTML"===i?(c=c?c.__html:void 0,null!=c&&Aa(e,c)):"children"===i?"string"==typeof c?("textarea"!==a||""!==c)&&X(e,c):"number"==typeof c&&X(e,""+c):"suppressContentEditableWarning"!==i&&"suppressHydrationWarning"!==i&&"autoFocus"!==i&&(ea.hasOwnProperty(i)?null!=c&&Ie(n,i):null!=c&&x(e,i,c,l))}switch(a){case"input":L(e),j(e,o,!1);break;case"textarea":L(e),$(e);break;case"option":null!=o.value&&e.setAttribute("value",""+P(o.value));break;case"select":e.multiple=!!o.multiple,n=o.value,null!=n?q(e,!!o.multiple,n,!1):null!=o.defaultValue&&q(e,!!o.multiple,o.defaultValue,!0);break;default:"function"==typeof u.onClick&&(e.onclick=Fe)}Ve(a,o)&&(t.effectTag|=4)}null!==t.ref&&(t.effectTag|=128)}return null;case 6:if(e&&null!=t.stateNode)Ll(e,t,e.memoizedProps,o);else{if("string"!=typeof o&&null===t.stateNode)throw Error(r(166));n=yn(yu.current),yn(bu.current),Jn(t)?(n=t.stateNode,o=t.memoizedProps,n[Ni]=t,n.nodeValue!==o&&(t.effectTag|=4)):(n=(9===n.nodeType?n:n.ownerDocument).createTextNode(o),n[Ni]=t,t.stateNode=n)}return null;case 13:return zt(vu),o=t.memoizedState,0!==(64&t.effectTag)?(t.expirationTime=n,t):(n=null!==o,o=!1,null===e?void 0!==t.memoizedProps.fallback&&Jn(t):(a=e.memoizedState,o=null!==a,n||null===a||(a=e.child.sibling,null!==a&&(i=t.firstEffect,null!==i?(t.firstEffect=a,a.nextEffect=i):(t.firstEffect=t.lastEffect=a,a.nextEffect=null),a.effectTag=8))),n&&!o&&0!==(2&t.mode)&&(null===e&&!0!==t.memoizedProps.unstable_avoidThisFallback||0!==(1&vu.current)?rs===Qu&&(rs=Yu):(rs!==Qu&&rs!==Yu||(rs=Gu),0!==us&&null!==es&&(To(es,ns),Co(es,us)))),(n||o)&&(t.effectTag|=4),null);case 4:return wn(),Ol(t),null;case 10:return Zt(t),null;case 17:return It(t.type)&&Ft(),null;case 19:if(zt(vu),o=t.memoizedState,null===o)return null;if(a=0!==(64&t.effectTag),i=o.rendering,null===i){if(a)mr(o,!1);else if(rs!==Qu||null!==e&&0!==(64&e.effectTag))for(i=t.child;null!==i;){if(e=_n(i),null!==e){for(t.effectTag|=64,mr(o,!1),a=e.updateQueue,null!==a&&(t.updateQueue=a,t.effectTag|=4),null===o.lastEffect&&(t.firstEffect=null),t.lastEffect=o.lastEffect,o=t.child;null!==o;)a=o,i=n,a.effectTag&=2,a.nextEffect=null,a.firstEffect=null,a.lastEffect=null,e=a.alternate,null===e?(a.childExpirationTime=0,a.expirationTime=i,a.child=null,a.memoizedProps=null,a.memoizedState=null,a.updateQueue=null,a.dependencies=null):(a.childExpirationTime=e.childExpirationTime,a.expirationTime=e.expirationTime,a.child=e.child,a.memoizedProps=e.memoizedProps,a.memoizedState=e.memoizedState,a.updateQueue=e.updateQueue,i=e.dependencies,a.dependencies=null===i?null:{expirationTime:i.expirationTime,firstContext:i.firstContext,responders:i.responders}),o=o.sibling;return Mt(vu,1&vu.current|2),t.child}i=i.sibling}}else{if(!a)if(e=_n(i),null!==e){if(t.effectTag|=64,a=!0,n=e.updateQueue,null!==n&&(t.updateQueue=n,t.effectTag|=4),mr(o,!0),null===o.tail&&"hidden"===o.tailMode&&!i.alternate)return t=t.lastEffect=o.lastEffect,null!==t&&(t.nextEffect=null),null}else 2*ru()-o.renderingStartTime>o.tailExpiration&&1t)&&vs.set(e,t)))}}function Ur(e,t){e.expirationTimee?n:e,2>=e&&t!==e?0:e}function qr(e){if(0!==e.lastExpiredTime)e.callbackExpirationTime=1073741823,e.callbackPriority=99,e.callbackNode=$t(Vr.bind(null,e));else{var t=Br(e),n=e.callbackNode;if(0===t)null!==n&&(e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90);else{var r=Fr();if(1073741823===t?r=99:1===t||2===t?r=95:(r=10*(1073741821-t)-10*(1073741821-r),r=0>=r?99:250>=r?98:5250>=r?97:95),null!==n){var o=e.callbackPriority;if(e.callbackExpirationTime===t&&o>=r)return;n!==Yl&&Bl(n)}e.callbackExpirationTime=t,e.callbackPriority=r,t=1073741823===t?$t(Vr.bind(null,e)):Wt(r,Hr.bind(null,e),{timeout:10*(1073741821-t)-ru()}),e.callbackNode=t}}}function Hr(e,t){if(ks=0,t)return t=Fr(),No(e,t),qr(e),null;var n=Br(e);if(0!==n){if(t=e.callbackNode,(Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));if(lo(),e===es&&n===ns||Kr(e,n),null!==ts){var o=Ju;Ju|=Wu;for(var a=Yr();;)try{eo();break}catch(t){Xr(e,t)}if(Gt(),Ju=o,Bu.current=a,rs===Ku)throw t=os,Kr(e,n),To(e,n),qr(e),t;if(null===ts)switch(a=e.finishedWork=e.current.alternate,e.finishedExpirationTime=n,o=rs,es=null,o){case Qu:case Ku:throw Error(r(345));case Xu:No(e,2=n){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}}if(i=Br(e),0!==i&&i!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}e.timeoutHandle=Si(oo.bind(null,e),a);break}oo(e);break;case Gu:if(To(e,n),o=e.lastSuspendedTime,n===o&&(e.nextKnownPendingLevel=ro(a)),ss&&(a=e.lastPingedTime,0===a||a>=n)){e.lastPingedTime=n,Kr(e,n);break}if(a=Br(e),0!==a&&a!==n)break;if(0!==o&&o!==n){e.lastPingedTime=o;break}if(1073741823!==is?o=10*(1073741821-is)-ru():1073741823===as?o=0:(o=10*(1073741821-as)-5e3,a=ru(),n=10*(1073741821-n)-a,o=a-o,0>o&&(o=0),o=(120>o?120:480>o?480:1080>o?1080:1920>o?1920:3e3>o?3e3:4320>o?4320:1960*Uu(o/1960))-o,n=o?o=0:(a=0|l.busyDelayMs,i=ru()-(10*(1073741821-i)-(0|l.timeoutMs||5e3)),o=i<=a?0:a+o-i),10 component higher in the tree to provide a loading indicator or placeholder to display."+N(i))}rs!==Zu&&(rs=Xu),l=yr(l,i),f=a;do{switch(f.tag){case 3:u=l,f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var w=Ar(f,u,t);ln(f,w); break e;case 1:u=l;var E=f.type,k=f.stateNode;if(0===(64&f.effectTag)&&("function"==typeof E.getDerivedStateFromError||null!==k&&"function"==typeof k.componentDidCatch&&(null===ms||!ms.has(k)))){f.effectTag|=4096,f.expirationTime=t;var _=Ir(f,u,t);ln(f,_);break e}}f=f.return}while(null!==f)}ts=no(ts)}catch(e){t=e;continue}break}}function Yr(){var e=Bu.current;return Bu.current=Cu,null===e?Cu:e}function Gr(e,t){eus&&(us=e)}function Jr(){for(;null!==ts;)ts=to(ts)}function eo(){for(;null!==ts&&!Gl();)ts=to(ts)}function to(e){var t=Fu(e.alternate,e,ns);return e.memoizedProps=e.pendingProps,null===t&&(t=no(e)),qu.current=null,t}function no(e){ts=e;do{var t=ts.alternate;if(e=ts.return,0===(2048&ts.effectTag)){if(t=br(t,ts,ns),1===ns||1!==ts.childExpirationTime){for(var n=0,r=ts.child;null!==r;){var o=r.expirationTime,a=r.childExpirationTime;o>n&&(n=o),a>n&&(n=a),r=r.sibling}ts.childExpirationTime=n}if(null!==t)return t;null!==e&&0===(2048&e.effectTag)&&(null===e.firstEffect&&(e.firstEffect=ts.firstEffect),null!==ts.lastEffect&&(null!==e.lastEffect&&(e.lastEffect.nextEffect=ts.firstEffect),e.lastEffect=ts.lastEffect),1e?t:e}function oo(e){var t=qt();return Vt(99,ao.bind(null,e,t)),null}function ao(e,t){do lo();while(null!==gs);if((Ju&(Wu|$u))!==Hu)throw Error(r(327));var n=e.finishedWork,o=e.finishedExpirationTime;if(null===n)return null;if(e.finishedWork=null,e.finishedExpirationTime=0,n===e.current)throw Error(r(177));e.callbackNode=null,e.callbackExpirationTime=0,e.callbackPriority=90,e.nextKnownPendingLevel=0;var a=ro(n);if(e.firstPendingTime=a,o<=e.lastSuspendedTime?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:o<=e.firstSuspendedTime&&(e.firstSuspendedTime=o-1),o<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),o<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0),e===es&&(ts=es=null,ns=0),1u&&(c=u,u=l,l=c),c=Ue(w,l),f=Ue(w,u),c&&f&&(1!==k.rangeCount||k.anchorNode!==c.node||k.anchorOffset!==c.offset||k.focusNode!==f.node||k.focusOffset!==f.offset)&&(E=E.createRange(),E.setStart(c.node,c.offset),k.removeAllRanges(),l>u?(k.addRange(E),k.extend(f.node,f.offset)):(E.setEnd(f.node,f.offset),k.addRange(E)))))),E=[];for(k=w;k=k.parentNode;)1===k.nodeType&&E.push({element:k,left:k.scrollLeft,top:k.scrollTop});for("function"==typeof w.focus&&w.focus(),w=0;w=t&&e<=t}function To(e,t){var n=e.firstSuspendedTime,r=e.lastSuspendedTime;nt||0===n)&&(e.lastSuspendedTime=t),t<=e.lastPingedTime&&(e.lastPingedTime=0),t<=e.lastExpiredTime&&(e.lastExpiredTime=0)}function Co(e,t){t>e.firstPendingTime&&(e.firstPendingTime=t);var n=e.firstSuspendedTime;0!==n&&(t>=n?e.firstSuspendedTime=e.lastSuspendedTime=e.nextKnownPendingLevel=0:t>=e.lastSuspendedTime&&(e.lastSuspendedTime=t+1),t>e.nextKnownPendingLevel&&(e.nextKnownPendingLevel=t))}function No(e,t){var n=e.lastExpiredTime;(0===n||n>t)&&(e.lastExpiredTime=t)}function Po(e,t,n,o){var a=t.current,i=Fr(),l=su.suspense;i=jr(i,a,l);e:if(n){n=n._reactInternalFiber;t:{if(J(n)!==n||1!==n.tag)throw Error(r(170));var u=n;do{switch(u.tag){case 3:u=u.stateNode.context;break t;case 1:if(It(u.type)){u=u.stateNode.__reactInternalMemoizedMergedChildContext;break t}}u=u.return}while(null!==u);throw Error(r(171))}if(1===n.tag){var s=n.type;if(It(s)){n=Dt(n,s,u);break e}}n=u}else n=Al;return null===t.context?t.context=n:t.pendingContext=n,t=on(i,l),t.payload={element:e},o=void 0===o?null:o,null!==o&&(t.callback=o),an(a,t),Dr(a,i),i}function Oo(e){if(e=e.current,!e.child)return null;switch(e.child.tag){case 5:return e.child.stateNode;default:return e.child.stateNode}}function Ro(e,t){e=e.memoizedState,null!==e&&null!==e.dehydrated&&e.retryTime