זרק יהלומים תפס בטטות
היה אדם מאד עני, אשתו היתה בוכה יום יום,
אמרה לו: 'אתה לא מוצלח, אתה לא מצליח להביא פרנסה לילדים, אנחנו רעבים, אין לנו מה לאכול!'
אמר לה: 'תשמעי, יש רק עצה אחת, את צודקת, אני לא מצליח הרבה לעשות, אבל סבא של סבא שלי השאיר פעם מגילת קלף שיש עליה מפה, והמפה הזאת מציינת אי של יהלומים שנמצא אי שם, צריך לעבור כמה מדינות, יש איזה יבשת, אחריה יש אי שנקרא אי היהלומים. זה עובר אצלנו במסורת הסיפור, אבל אף אחד לא קם ועשה משהו עם זה. אני בלית ברירה לאור המצב אם את מסכימה מוכן לנסות נסיון אחרון לקחת את המפה הזאת ולצאת לדרך'.
נתנה לו את 'ברכת הדרך', הילדים ליוו אותו לפתח, כולם בוכים מורידים דמעות, והאבא יוצא לדרך עם המפה הזאת, שוכר בדרך ספינות, עולה ממקום למקום, ולאחר חודשים רבים הוא לוקח סירה, כמובן בלי שאף אחד ידע את היעד לאן הוא הולך, והוא חותר לכיוון שהמפה אומרת לו.
והנה יום אחד הוא מתעורר ככה בלילה והוא רואה אור עצום, והוא לא מבין, מה יכול להיות האור הזה? זה לא אור של שמש, אבל הוא מסונוור מלהסתכל, וכשהוא מתאמץ הוא לא מאמין. במרחק מאות מטרים ממנו, אי שלם נוצץ, נוצץ, נוצץ באור יקרות, יהלומים. כל האי יהלומים. שטיח של יהלומים. הוא מגיע במהירות כמובן שהוא הצטייד עם סכין, עם את חפירה, הוא רץ מהר לאי - על מה הוא דורך? יהלומים. אין חול, רק יהלומים. מיד הוא ממלא את השקים ביהלומים, עוד שק ועוד שק ועוד שק, כולו מזיע, לא חושב על כלום, לא רואה שום דבר, רק ממלא.
פתאום הוא שומע צחוק. חחחח... הוא מסתובב הוא נבהל. הוא רואה ילידים של האי, אנשים עם חצי גום ערוף עומדים מסביבו וצוחקים עליו.
והוא שואל: 'למה אתם צוחקים עלי?'
אומרים לו: 'מה אתה עושה? מה ההתלהבות הזאת?'
אמר להם: 'זה יהלומים! יהלומים'!
אמרו לו: 'מה זה יהלומים?'
אומר: 'זה יהלומים!'.
אמרו לו: 'סליחה! זה חול, זה החול של האי הזה, זה יש פה בכל מקום איפה שתלך, למה אתה ממהר? אתה רוצה לקחת חול תיקח חול...'
הוא התחיל לפקפק כבר אם הוא נורמלי או לא. כל כך הרבה חודשים בדרך, אולי באמת משהו השתבש אצלו. אבל הוא ידע שהוא בא לפה בשביל מה? להביא דבר שיביא לו הרבה כסף ופרנסה למשפחה,
אז הוא שאל אותם: 'רק רגע, זה לא חשוב? אין לזה ערך?'
אמרו לו: 'לא. זה הנה אתה רואה, מצוי כל אחד יכול לקחת'.
אמר להם: 'מה אצלכם יש לו ערך גדול מאד באי?'
אמרו לו: 'או, חבל שלא שאלת מהתחלה. פה באי הזה לא תמצא תפוחי אדמה. בטטה - אין באי הזה. אם תמצא בטטה - אתה תהיה פרזידנט. הכי עשיר בעיר'.
- 'בטטות? אני באתי לאי בשביל בטטות? ואולי באתי בשביל בטטות, אולי אני כבר לא זוכר אני מטושטש'...
אז הוא החליט לחפש פטטות, אמר להם ואיפה יש פטטות, אמרו לו אנחנו יודעים איפה אפשר, אבל אף אחד לא מעיז להגיע לשם כי זה פחד גדול, מעבר להרי חושך פה שאתה רואה, יש שמה ג'ונגל, יש אבל חיות ושמה לפני מאות בשנים מישהו מצא בטטה. מה הוא נסע את כל הדרך בחינם חודשים רבים? עד הסוף. עבר הרי חושך, חיות, לא חיות, אין ברירה, הוא הולך ממקום למקום כולו מטושטש...
ופתאום באחד הלילות הוא דורך על משהו והוא נופל, מתבונן ברצפה והוא רואה תפוח אדמה גדול. הוא לא מאמין, הוא מתחיל לרקוד משמחה, ומתחיל למלא את השקים בתפו"א, פטטות פטטות פטטות, סוחב את כל השקים האלה, מחכה עד שיהיה חושך גמור, מעלה את זה לסירה וחותר בחזרה מהר בורח מהאי שלא יתפסו אותו. מגיע לאחר חודשים לבית, כמובן שהפטטות בינתיים המצב שלהם לא נשאר טרי והן היו מסריחות עם תולעים משהו איום ונורא...!
הוא דופק באמצע הלילה לאשתו: 'אשתי! אשתי, תפתחי'
פותחת לו את הדלת, רואה את בעלה, מחבקת אותו,
- 'איפה אתה?'
הוא אומר: 'אנחנו עשירים! תפתחי תפתחי',
פותחת את הדלת הוא מכניס וגורר את כל השקים, נכנסים לבפנים, אשתו הולכת להתעלף מהריח,
- 'מה זה? אוף אפצ'י אפצ'י...'
כל הילדים סחרחורת, לא יכולים.
- 'מה זה? מה הבאת?'
הוא פותח הוא אומר לה: 'הבאתי פטטות, פטטות'.
אמרה: 'בעלי השתגע! פטטות?! כל המטבח מלא פטטות, הלכת חודשים להביא לי פטטות, מה אתה נורמלי?...'
הוא אומר לה: 'מה? לא?! לא הייתי צריך להביא פטטות?'
היא אמרה לו: 'מה פתאום. אמרת אי של יהלומים!'
הוא שמע: 'יהלומים' - התעלף!
היא מסכנה אמרה: 'לא בעל, לא כסף, עכשיו פטטות מסריחות, לך תוציא את זה, עכשיו תזרוק...'
לוקחת את הילדים בלילה, איזה בושות, איזה בושות. לוקחת שופכת את כל הפטטות בחוץ, מחזירה את השקים, טוב לפחות שקים שישאר מזה. מחזירה את השקים, שוטפת אותם באמבטיה, וכשהיא הופכת את השקים ושוטפת אותם פתאום נופלים כמה אבנים טובות - יהלומים.
והיא צועקת: 'איזה חכם! איזה חכם, איזה חכם בעלי, איזה חכם'.
היא מעירה אותו. היא מעירה אותו ואומרת לו: 'חכם שלי! מתוק שלי...' אייי ז'טם, ווי.
הוא מתעורר, והוא שואל אותה: 'מה קרה? קודם הייתי טיפש, עכשיו נהייתי חכם, אני כבר לא יודע מי חכם מי טיפש, אולי את אולי אני?'
היא אומרת לו: 'אתה כזה חכם! איך עלה בדעתך להחביא את היהלומים בתוך בטטות שלא יתפסו אותך, איזה חכם אתה'.
הוא רק שמע את זה התעלף עוד פעם. היה לו שקים מלאים יהלומים, הוא שפך אותם בגלל שכמה ילידים באי צחקו עליו, 'חחח...' שפך את הכל הלך לחפש בטטות...
ככה אנחנו נראים. שלחו אותנו מן השמים לרדת לעולם הזה. אמרו לנו לפה להביא יהלומים, להביא מצוות, כל מצווה זה יהלום, כל מצווה זה שכר לנצח. ואנחנו מגיעים לכאן וגודלים קצת, עד בר מצווה פחות או יותר אנחנו בסדר, ואחרי זה באים כמה ילידים
ועושים לנו: 'חחח... איזה שטויות, מה מצוות? מה יצא לך ממצוות? לך תעבוד, תרוויח, תהיה מלך, תסע, תאכל, תשתה, תיהנה, מה אתה מבזבז את החיים שלך מצוות מצוות...'
ואנחנו הולכים עוזבים מצוות ומחפשים בטטות. הבלים, שטויות, רצים ממקום למקום. אחרי 120 שנה אנחנו נגיע למעלה,
וישאלו כל אחד: 'תגיד לי! מה עשית למטה? שלחנו אותך הבאת משהו?'
אז הוא יביא שקים, מה יש בשקים? כלום! כלום! כלום! כלום! הבלים, הבל הבלים. אבל כשינערו לו את השקים בתוך השקים של ההבלים, ימצאו כמה מצוות שהיו לו מפעם לפני שהוא שפך את הכל ועזב את הדת, ועזב את התורה, ועזב את המצוות, לפני שהוא שפך את הכל, נשאר לו עוד כמה יהלומים.
ואז יגידו: 'אה, איזה חכם! בא תראה כמה שכר תקבל עכשיו על כל יהלום כזה, על כל מצווה!'
כל מצווה ומצווה אם ישלמו לאדם את כל העוה"ז בשכרו - לא שילמו לא מאומה על המצווה. כיון שמצווה זה דבר נצחי רוחני, והעוה"ז זה גשמי וזמני. ז"א כל העולם כולו - כמה אתה יכול להיות בו? מאה שנה? מאה עשרים שנה? אחרי זה אתה הולך, אין לך ממנו כלום. מה נשאר? כלום. עשית מצווה - השכר שלה הוא לנצח. לנצח.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).