הרב: רבותי, התורה אוסרת לנו לאכול חרקים, אוסרת עלינו לאכול תולעים, אוסרת עלינו לאכול מעופפים, אוסרת עלינו. עכשיו, כידוע שיש בחומוס, יש בכל מיני מוצרים, בשומשום, וכל מיני דברים שטוחנים אותם, אם לא בודקים אותם, יש בהם מכל אלה. מה לעשות? אז עכשיו לבדוק אותם חייבים. אבל מי יכול לבדוק טונות על טונות כל יום בשביל שכולם יאכלו? אין דבר כזה שיבדקו!
לבדוק לדוגמא 100 גרם פלפל שחור, לוקח שעה. שלושת רבע שעה למהירים. חצי שעה למטוסים. בסדר. אז מי יכול לבדוק כזה דבר? אתה צריך למכור טונות של פלפל שחור כל יום. אנשים אוכלים עם תבלינים, נכון? כל המסעדות, כל המלונות, כל האנשים, כל הבתים, צריכים פלפל שחור. אז כמה צריך? טונות רבות לאין שיעור. כמה אנשים צריכים לבדוק? צריך סינים פה. אבל סינים הם גם לא נאמנים לבדיקה, אז ממילא אין מי שיבדוק.
ומשגיח אחד על מפעל שלם, זה בדיחה. על מה הוא משגיח? אז מה עושים? עושים כאלו מדגם, בודקים קצת, מכל הטונות בודקים קצת, לא מצאו קצת, אז מה עושים? טוחנים את הכל עם הכל. זה נקרא לבטל איסור לכתחילה. איסור זה מה שאסור לנו לאכול. את החרקים, את התולעים, את כל זה. ולבטל את האיסור לכתחילה, זאת אומרת אני יודע שיש פה, אבל מה אני לא יכול לבדוק, אז בגלל שאני לא בודק, אני מבטל אותו, אני מפרק אותם, מועך אותם, מרסק אותם. זה אסור.
אסור למי שעושה ואסור למי שיאכל. אז זה נקרא שאתה אוכל מאכל באיסור. אסור לך לאכול. זה הלכה בשולחן ערוך יורה דעה צ"ט, הלכה ה'. זהו. לפי הש"ך זה איסור דאורייתא. קיצורו של דבר, ועל זה עוברים כולם ועושים מדגם. אין דין כזה של מדגם. הבאנו את הרב אלישיב שאומר אין דבר כזה. לא בתי חרושת, לא מלון, לא מסעדות, כולם צריכים לבדוק כמו שצריך.
אם לא, אז כל אחד יבדוק לעצמו. כמו פעם. אתם זוכרים? אמא, סבתא הייתה נותנת לנו את הוואן, והיינו דופקים את התבלינים לבד, את הכורכום, את הזנגביל, עושים הכל לבד. היינו עושים, בודקים הכל. כמו שבודקים אורז, כמו שבודקים חילבה, כמו שבודקים שעועית, כמו שבודקים כל דבר. מה הבעיה? לא לקנות תבלינים בהשגחה הכי טובה בעולם, כי הם לא בדוקים. לא בודקים אותם. אז זה נקרא ביטול איסור לכתחילה, שהוא אסור. אסור לגמרי.
לכן אנחנו עושים תבלינים לבד, וכל אחד יקנה לו את התבלינים כמו שהם ויבדוק אותם לאט לאט בבית. הוא לא יודע איך בודקים? אז שיקח ספר של הרב ויא, שמה כתוב, מצויר, מצולם, מסובר הכל.
הבהרה קטנטנה, תודה על הזכות להאזין לנציב יום של היום בשופר קול, בשידור החוזר. ערב טוב אנו מבקשים למסור תודות מעומק הלב בראש ובראשונה - לכבוד הרב, על הזכות להאזין לנציב היום של היום 🙂. אשמח להעביר תודותינו לכל העוסקים במלאכת הקודש... על ההענות, היחס, המסירות והסבלנות... לא ברור מאליו. תהיה משכורתכם שלימה מן השמים. אמן. תודה ושבת שלום💐 משפחת ...
רבנו הטהור והקדוש! אני בהלם. ב"ה בהריון חודש 9 ואחרי 3 חודשים רצופים שבהם השתעלתי ללא הפסקה (ל"ע) עם שיעולים שההרגשה שנקרע הבטן בכל שיעול. לא היה לי יום ולא לילה. יום רביעי ביקשתי מרבנו שיברך: שיעלמו לי השיעולים והכאבים. ותודה רבה לבורא עולם שהעתיר לברכת הצדיק וגם עשיתי כעצת רבנו ושתיתי תה עם דבש והשיעולים פחתו באופן פלאי ממש!!! וגם אם יש שיעול אחת ל... זה לא כואב כפי שכאב. - אין מילים בפי. לא ברור לי איך לא פניתי לפני לרבנו שיברך. אני מודה לבורא עולם ולך רבנו היקר!! תודה על הברכה היקרה מפז! שתהיה שבת שלום ומבורכת לרבנו ולכל משפחתו💐💐 (אמן).
כבוד הרב היקר ב"ה אני באמצע בישולים לשבת קודש שומעת שו״ת ביוטיוב ועצרתי להקליט את הקטע הזה שריגש עד דמעות, כמה הרב איש חסד ועזרה לזולת, איך אכפת לו מכל יהודי. ושמחת את הבחור שלא היתה ידו משגת לתפילין והוא ממש הודה שמעו את השמחה שלו! איך הרב מתקתק את הענינים בכיתי מהשמחה של הבחור, והנדיבות של הרב והאכפתיות שיהודי יניח תפילין וגם הגדיל ודאג לו לתיק!! יה"ר שנזכה לדבוק בך ובאורחותיך תמיד לנצח! ישר כוח לרבנו הצדיק והיקר שהשי"ת ישמרהו אמן התרגשתי ממש!! זכינו בזכות גדולה שקשורים לכבוד הרב!!🌹
כבוד הרב היקר שליט"א שלום וברכה! רציתי לשתף לתועלת הציבור, היה לנו מקרה שהבת שלנו בכיתה ב' חזרה מצוברחת ושיתפה אותנו שיש ילדה שמציקה לה ואף שוברת לה את חפציה האישיים ועוד... (ל"ע) ב"ה בזכות כבוד הרב היקר שליט"א שלימד אותנו 'וקנה לך חבר...' - החלטנו לקנות מתנה קטנה בצירוף שוקולד קטן עטוף יפה באריזת מתנה עם פתק שהבת כתבה: "לחברה הכי טובה שלי" והיום מסרה את המתנה לילדה ה "מציקה"... - הילדה הייתה בהלם מוחלט וב"ה מאותו רגע השתנה בהתנהגות כלפי הבת שלי 360°, במקום שנאה מצאנו דרך להרבות אהבה! תודה רבה לכבוד הרב היקר שליט"א שמלמד אותנו חכמת התורה, הדבר הכי יקר בעולם!!!!!
כבוד הרב, יישר כוח על המסירות וההשקעה בהדרכת הציבור. כל מי שמבין את הדרך האמיתית של התורה והערכים שלה, יודע שכבוד הרב הוא חלק בלתי נפרד מכבוד התורה וזיכוי הרבים. לעיתים מופיעים כותבים או פעולות מתוך עין צרה, אך המסר החשוב נשאר – ב"ה הרב מוביל בדרך נכונה, חכמה ומחנכת, ומאיר את הדרך לכלל הציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
פששש, רבנו הטהור והקדוש! ב"ה מהרגע הראשון הרב ידע כיצד להתמודד עם השאלה המאתגרת מצד הבחורים, ומצליח להאיר את החכמה הגדולה שלו לכל הנוכחים. בזכות הרב, גם כאשר מופיעה עזות פנים או חוסר הבנה, ניתן ללמוד כיצד להבחין ולכוון את הלבבות בדרך התורה. גאווה גדולה להיות חלק מהדרך שהרב מתווה לנו, וללכת בעקבות חכמתו והדרכתו (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו היקר על מסירותו הבלתי נלאית למען הציבור ולמען התורה. ב"ה הרב מקדיש מזמנו הפרטי והאישי כדי ללמד, לעודד, לחלק ספרי קודש ולחנך – לעיתים כמעט 20 שעות ביממה למען כולם. הסיפור עם הבחורים שמתקשים להבין את המסירות הגדולה שלו ממחיש עד כמה רב ההבדל בין העשייה הגדולה של הרב לבין התנהגות חסרת ניסיון או חוסר הבנה של צעירים. הרב ממשיך להוות דוגמה חיה של מסירות, השקעה ונחישות למען התורה והציבור (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה, יישר כוח לכבוד הרב על המסירות וההשקעה בהדרכת תלמידי הדור. גם כאשר מופיעות שאלות או התנהגויות לא מכבדות מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך להאיר את הדרך בחכמה ובסבלנות. מי ייתן ונראה עוד רבים לומדים להעריך את כבוד הרב ולשאוף בעקבותיו בדרך התורה והיראת שמים (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
שלום וברכה לכבוד הרב שליט"א, תודה על ההדרכה וההרצאה המרתקת (פתח תקוה 8.12.25) גם כאשר הופיעה קנאה או חוסר הבנה מצד צעירים, ב"ה הרב ממשיך במסירות ובחכמה לקרב יהודים רחוקים לאביהם שבשמים. נאחל לרב שכל מה שעבר יהיה לתועלת ולכפרה. ויה"ר שימשיך בכל הכוח ובבריאות איתנה, ושהקב"ה ישפיע עליו שפע וברכה, כפי שהיה לרבי יהודה הנשיא זצוק"ל ואף יותר (אמן) תודה על המסירות, החכמה וההשקעה בחינוך ובהדרכה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).
תודה לרבנו על ההדרכה הנבונה ועל היכולת לענות גם לשאלות שמקורן בחוסר בשלות ובהשפעות חיצוניות. במקום שבו צעירים מושפעים ממראית העין ומתפיסות חיצוניות, ב"ה הרב מצליח להאיר את הדרך ולהעמיד את הדברים על דיוקם. אשרינו שזכינו לרב שמכוון, מחנך ומיישר את הלבבות בדרך טובה ובהירה (ילד של 20 אלף shofar.tv/videos/18475).