דברי התעוררות לחודש הרחמים והסליחות | ר' לב ביין
תאריך פרסום: 08.08.2018, שעה: 20:04
- - - לא מוגה! - - -
ערב טוב.
הדברים יהיו לעילוי נשמד עמי בורקוזי גאה
ולעילוי נשמד
סבתי לספיר בת גניה ולעילוי כל הנשמות שאין מי שיאמר עליהן קדיש.
טוב אז עכשיו היום אנחנו מתקרבים כבר שבוע אחרון, שבוע הבא כבר ראש חודש אלול.
עבודה רבה.
חודש הרחמים והסליחות.
ההתעוררות של אלול,
כל שאינה גוברת
והולכת
ככל שמתקרבים
למי הדין, הרי נחלשת
בהכרח
כפי אורך הזמן שעבר,
כפי שידוע בשם עגון מבילנה,
זכר צדיק לברכה, באבן שלמה.
הוא כותב
דכל שאינו עולה מעלה-מעלה,
הרי יורד מטה-מטה.
לכל שהוא עומד על מעמדו הרוחני בלי עלייה מדרגה לדרגה,
הרי אף אם הוא מחזיק מעמד
נשאר באותו מקום,
הרי זה בבחינת
הרגל נעשה טבע ונעדרת היגיעה והעבודה שהיו להשגת אותה מדרגה.
ומצד זה,
הרי יש כאן ירידה בעבודתו לכונו,
וגם הדברים מתיישנים ונעשים בגדר מצוות אנשים מלומדה.
וזהו הפירוש הכתוב במשלי
אורח חיים למעלה למשכיל למען סור משאול מטה,
כי במידה שחסרה התעסקות בעלייה למעלה,
אין מנוס
מהירידה לשאול מטה,
והנה צריכים בזה יגיעה גדולה
ועבודה חזקה תמידית
להכניע את לבבינו הערל,
שיספוג לתוכו מעומק הוד הנוראות
או הנוראות של ימי הדין והרחמים,
להכין את עצמנו
אפילו במידה מואצת לקראתם,
כי אין הדברים הללו נעשים מעליהם ואינם באים בשיח דת.
אז מה ראינו כאן?
שחובה על כל אדם כל זמן וזמן לעלות מעלה מעלה,
וגם מי שנשאר באותה מדרגה,
הרי זה בכלל שכאילו הוא יורד מטה, כי באותו זמן שהוא נשאר באותה דרגה הוא יוכל להרוויח עוד מעלות ועוד מעלות,
והוא לא ניצל זאת.
אז אם זאת העבודה שמודלת עלינו כל השנה,
קל וחומר בחודש הרחמים והסליחות
וימי הדין אנחנו צריכים להדמית בזה יותר מכל השנה כולה.
והיכן ההתעוררות שלנו?
ועל מה הדאגה שלנו?
ומה מטריד אותנו?
הלא כל דבר פעוט בחיי החומר משכיח אותנו לגמרי מן התכלית והמטרה.
ואם כך הם פני הדברים במשך כל השנה כולה,
אזי בהגיע ימי הדין,
איך לא נפחד ונזדעזע?
כי הלוא זה נוגע לכל עיני אדם ולאומה בכללה.
כי מגיע ראש השנה,
נגזר על הבן אדם מה יהיה אותו כל השנה,
נגזר על המדינות כמו מה אנחנו מתפללים בראש השנה במוסף,
ועל המדינות בו ייאמר איזו לחרב ואיזו לשלום,
איזו לרעב ואיזו לשבע,
ובריות בו ייפקדו להזכירם לחיים ולמוות,
מי לא נפקד כיום הזה?
ברשותכם נביא מעשה מרבי מקוצק, זכר צדיק לברכה,
קצת לטעום, ללמוד איך התכוננו זקני דורנו לקראת הימים הנוראים.
סיפר הרבי מקוצק
איך סבתו עמדה באזהרת נשים
ועליתה פניה בצעיף לבן,
מתנועת נענוע קל,
קולה אינו נשמע,
אך שתי עיניה כשני מעיינות,
פניה אדומות כסלק ובידיהן מתחננת מבקשת רחמים.
אומר רבי מקוצק,
תמה הייתי תמיד,
יח, בגיל תשעים שנה,
כאשר הייתה כבר חלשה מאוד,
עמדה סבתא על רגליה במשך כל תפילת מוסף בראש השנה,
ואילו אני הצעיר עייבתי כבר לקראת
התקיות השניות.
בעצם, הוא מוסיף,
כבר מראש חודש אלול הייתה סבתא עליה השלום השתנה,
משנכנס חודש הרחמים לא תפרה,
לא סרגה ואף לא קרא את הביטאון החרדי ביידיש שכה אהבה לקרוא.
היא עשתה זאת בעלות רבה לפני אלול,
ומה שלא הספיקה לפני השלימה במשנה מרץ אחרי,
בעשרת ימי תשובה ביום הכיפורים וגם בסוכות,
את סכסוך הבית בימים קדושים אלה כמובן הס היה מלהזכיר,
בשם אמא שלה הייתה אומרת,
באלול מצחצחים את הנשמה, לא את הבית.
אומר הרבי מיקוסק,
לא אשכח איך בלהט משחקי הילדות,
בעיצומו של הצחוק השובבני,
הייתה סבתא מפסיקה בין סליחות לתהילים,
עוצרת אותנו לרגע,
וכשקולה אומרת אימה ופחד הייתה פונה אלינו,
ספק גוערת ספק מלטפת,
ומכריזה אלול,
כאשר בקולה נשזרת נימה של תמיהה,
כיצד ניתן לשחק ולהשתתובב באלול, כאילו היו אלה ימים רגילים?
ככה שהתקרבו אליהם הימים הנוראים,
ובייחוד בערב יום כיפור היה הבכייה של סבתא נעשה נוקב ומאיים ביותר.
אנו, הילדים הקטנים, כה נפחדנו
ועד היום חרוטה בלבנו היראה שהראנו מהימים הבוכיים הללו,
כך מספר הרבי מקוצק.
כן, כך הרגישו זקני דורנו לקראת הימים הנוראים,
חיל רעדה אחזה אותם יותר ויותר ככל שהתקרבו ליום הדין
בראש השנה,
ויום מחילת עוונות ביום הכיפורים.
כן, יש לנו לשאוף לאן להגיע.
נסיים בדברי
בעל פלא יועץ
רבי אליעזר פפו, זכר צדיק וקדוש לברכה, שאומר, מכוון אותנו בערך כיפור בספרו
ומדי יום-יום מראש חודש רול ואילך
יהיה מוסיף והולך
הולך וגדל בדרכי התשובה
ובכל יום ישפוך שיחה,
ידרוש סליחה
וירבה צדקה כפי כוחו
וכי עני יעטוף ולפני השם ישפוך שיחו,
שיעזרהו על דבר קביעות שמו, אמן ואמן.
שלום כבוד הרב, אני בהלם... ב"ה בסוף ההרצאה שלכם ברמלה (26.11.25) ביקשתי ממכם ברכה לתינוק בן שנה שמאושפז בטיפול נמרץ ומועמד לניתוח לקוצב לב (ל"ע), הרב בירך לרפואה ואמר: 'שיצא מבית החולים מהרה!' מאז הברכה התחילה הטבה בליבו ואתמול הוא חזר הביתה ללא ניתוח, וואו תודה רבה כבוד הרב יה"ר שהשי"ת ישמור עליכם תמיד! (אמן) (רמלה - והוא יהיה פרא אדם 26.11.2025 shofar.tv/lectures/1689).
כבוד הרב היקר שליט"א תודה רבה על ברכתכם, ב"ה קיבלתי היום תשובה שנתנו לי נכות כללית לעוד שנתיים. קיבלתי על עצמי לאסוף לפחות 10 נשים לומר יחד "מזמור לתודה" ו: 'נשמת כל חי'. אם אפשר בבקשה להפיץ לינק הצטרפות לקבוצה שפתחתי במיוחד לזה. תודה רבה כבוד הרב היקר שליט"א על הכל מכל וכל.
שלום כבוד הרב, יהודי שחי בצרפת, לקחתיו לשדה התעופה, חזר היום אחרי חופשה בארץ של כמה ימים, מוסר ד"ש ומשבח את הרב הוא מאוד אוהב את הרב הבאתי לו שני דיסק און קי של הרב הוא ממש התרגש! (מאגר השו"ת הגדול בעולם shofar.tv/articles/14569).
שלום עליכם כבוד הרב שליט''א, בדיוק מה שכבוד הרב דיבר בשיעור של הבוקר ,תודה לכבוד הרב שמכוון אותנו לאמת 🤗 (🎞 מדוע מבני עשיו באים להתגייר ולא מבני ישמעאל? shofar.tv/videos/16401).
בוקר אור לרב היקר והאהוב! יישר כח עצום לאין ערוך על עוד דרשה מרתקת ועמוקה ממש - ניתוח עברו של העם היהודי בהתאמה למציאות היומית בהווה היא הרבה יותר ממדהימה בעיניי (ללא ספק אזדקק לחזור לשמוע דרשה זו עוד מספר פעמים על אף הבהירות שהרב היקר והאהוב העביר את העניין בשלימות כדרכו בקודש). כמובן שהחלק של ההתייחסות לשאלות ולבקשות הציבור היה מרגש ועינייני. מכאן, אני רוצה לאחל לרב היקר והאהוב בלב שלם ונפש חפצה בריאות ואריכות ימים ושנים שהקדוש ברוך הוא יתברך ישמור ויצליח את דרכך בכל עניין ועניין לנצח נצחים. אמן ואמן!!! (רמלה - והוא יהיה פרא אדם 26.11.2025 shofar.tv/lectures/1689).
בוקר אור ומבורך לרב היקר והאהוב! יישר כח עצום על עוד דרשה מרתקת ומיוחדת כדרכך בקודש. (ועשה לי מטעמים 26.11.2025, shofar.tv/videos/18186) יה"ר שהקדוש ברוך הוא יתברך ירעיף על הרב היקר והאהוב כל מילי דמיטב ושמחה לנצח. אמן ואמן!!!
מורינו ורבינו הקדוש, ב"ה מאוד הזדהתי עם השיעור "לב שבור" (shofar.tv/videos/18174) גם אני הייתי תקופה ארוכה ללא ילדים (ל"ע). מה לא ניסינו?! טיפולים, תפילות, ברכות, סגולות... עד שיום אחד הייתי לבד בבית, התחלתי להתפלל ופתאום פרצתי בבכי ללא שליטה, ממש בכי חזק מלב שבור! התחננתי לזרע קודש, והיאומן!... ב"ה אחרי כחודש קיבלתי תשובה חיובית... 🥹☺️
🌺 שלום וברכה כבוד הרב היקר! חייב לשתף מה שהיה אתמול בערב בבני ברק: יעקב ברקולי הזמין אותנו לסעודת הודיה, לא אמר על מה, הגעתי מחולון עם מאור יהודה שותפי, אמרו שמתחילים עם סרט במקרן. הסרט התחיל עם לוגו העמותה שלנו ואז המון-המון חברים ממשפחות הקהילה מודים בוידאו לנו ולעמותה על כל השנים של התמיכה והעזרה הגדולה וכו', ממש ממש יפה ומרגש מאד! ❤️ היינו ממש מופתעים, לי אישית עדיין לא נפל האסימון ושאלתי את ברקולי 'ומה עכשיו? על מה הסעודת הודיה?'... ואמרו שכל הסעודה בשבילנו ולעמותה כהכרת הטוב! כל הארגון וההשקעה להוקיר טובה לעמותה ולנו היינו בהלם, מתרגשים מאד, שמחים מאד ולא ציפינו ולא חלמנו לדבר שכזה כי אנחנו לא מחפשים 'תודה' ושבחים, רק עושים באהבה בהתנדבות לשם שמים... היו אולי 30 חברים מהקהילה בבני ברק, חלק הגיעו מירושלים כמו אלחנן, בנצי ועוד, שי קדושים ניגן, הרב שמעון רחמים דיבר דברים מרגשים ומסר שיעור (צילמנו) כולם התארגנו והביאו לנו מתנות יפות ומושקעות מאד לי, למאור ולשלומי צעירי שמתנדב איתנו, תעודות הוקרה מרגשות, טרחו במיוחד לקייטרינג עם איתן אזולאי, בקיצור הרגשנו את ההשקעה בלב שלנו בצורה בלתי רגילה, כולם שמחו ששמעו על זה וחיכו להשתתף ולהוקיר טובה, פשוט מדהים ביותר! יישר כח ענק ליעקב ברקולי ואוריאל יפת הי"ו שארגנו את רוב הדברים והזמינו את כולם, הם אמרו שהלוואי שזה יהיה מעט מן המעט ממה שכל משפחות הקהילה יכולים להחזיר טובה! תודה לכבוד הרב היקר על כל העזרה וההכוונה מתחילת הדרך שלנו והלאה, לא מובן מאליו! יהי רצון שנזכה להגדיל את מפעל החסד והצדקה עשרות מונים, שנשמח את הבנים והבנות של הקב"ה ובזכות הצדקה נזכה לגאולה השלמה ברחמים בחיינו בימינו אמן ואמן! ארז ומאור, עמותת בצדקה תכונני (לכתבה הגדה של פסח מבית בצדקה תכונני shofar.tv/articles/15376).
כבוד הרב שלום שבוע טוב🌹קודם כל אני מודה לרב על הכל, אתמול בכניסת שבת בלחץ ב"ה בירכת את אימי, תודה. ביקשתי בנרות שבת שהשי"ת יתן לי סימן בתהילים שלא אדאג שקשור למילה של 'שופר' שאמא שלי תבריא בזכותך, ויצא לי תהילים (מז, ו) "עָלָה אֱלֹהִים בִּתְרוּעָה ה' בְּקוֹל שׁוֹפָר" ושמחתי ובכיתי שבזכותך אמא שלי תבריא . וב"ה השי"ת שומע בקולך כל כך. אמא שלי בדקה לחץ דם ויצא לה 167 ואחרי שעה בערך בדקה שוב ולפני אמרה: 'בזכות הרב אמנון יצחק יעבור לי!' הלחץ דם ירד ל144 תודה כבוד הרב. 🙂🙂 רציתי לפרסם את זה.
כל כך מודה לה' יתברך ולעוסקים במלאכה של אפלקצית הרב אמנון יצחק ללא ההפסקה, אין... ב"ה ממש לטהר את הלב והשכל מכל הטומאות שבעולם ומעניק שמחה ושלוות נפש לשמוע את הרב הקדוש הצדיק הפרוש והגאון שלנו (לכתבה shofar.tv/articles/15403 להורדה play.google.com/store/apps/details?id=tv.shofar.nonstop&pli=1).